21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Başbakan Erdoğan'dan 2-B müjdesi!

Başbakan Erdoğan, 2-B sorununu çözecek olan kanun tasarısını, kısa bir sürede TBMM gündemine getirip, kangren olan bir sorununu da çözüme kavuşturacaklarını söyledi.

Toplu açılışlar için Antalya’ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan, Kepezlilere 2-B müjdesi geldi.

Başbakan, Vakıf arazileriyle ilgili mülkiyet sorununu çözdüklerini şimdide 2-B ile ilgili tapu sıkıntısını çözecek çalışmalarda sona yaklaşıldığını söyledi.

Kepez Belediyesi Spor Salonu’nun açılışında konuşan Erdoğan, Kepez’in Vakıf arazileriyle ilgili mülkiyet sorununu büyük ölçüde çözdüklerini hatırlatarak, “Kepez’de, üzerinde yapılaşma olan Vakıf arazileriyle ilgili bir mülkiyet sorunu vardı. Yaptığımız yasal düzenleme ile bu sorunu büyük ölçüde çözdük. Buna benzer yeni bir olay var. 2-B diye vasıflandırılan ve üzerinde toplu yapılaşma olan toplu yapılaşma olan arazilerle ilgili bir çalışma yaptırdık. Çevre ve Orman Bakanlığımız, bu çalışmayı Başbakanlığa sundu. Bu çalışma üzerinde yoğun şekilde hazırlıklarımızı yapıyoruz. Daha sonra bu çalışmayı Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne göndereceğiz.” İfadesini kullandı.

Geçen yasama döneminde konuyla ilgili bir yasa değişikliği yaptıklarını anımsatan Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: “2-B ile ilgili bu değişiklik, Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmişti. Çevre ve Orman Bakanlığı’nın hazırladığı kanun tasarısını kısa bir sürede hayata geçirmeyi planlıyoruz. Böylece kangren olan bir sorunu da çözüme kavuşturmuş olacağız.”

 

.
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2008 Salı 11:35:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bahadır memed IP: 78.172.143.xxx Tarih : 16.10.2008 16:04:11

artık hükümet bu yasayı çıkatmalı,devlet bir eliyle verdiğini hukuk yoluyla geri almamalı,2b denen yerler devletin tapuyla vatandaşa verdiği ya da yıllarca tapulu olan(1937 tarihli 3116 sayılı kanundan önce) orman olan yerlerdir.yanlış veya hatalı aplike edilen orman tahditlerinin cezasını sıradan vatandaş çekmemeli,bazı HUKUK ! dairelerinin taraflı kararlarıyla vatandaş mağdur edilmemeli,uyan halkım,haydi başbakanım, '2b yasası çıkarttırmayacağız' diyen vakıfların oyunlarına gelmeyin.onların kimlerin desteğiyle orada oldukları belli değil.dertleri çevre veya orman falan da değil.