7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Başbakan'ın fotoğrafı işlerini bozdu

ANTALYALI ayakkabı boyacısı Yaşar Yavuz, iki yıl önce Başbakan Erdoğan'ın ayakkabını boyarken çekilen fotoğrafını lostra salonuna asınca, işleri durma noktasına geldi. AKP muhalifleri tepki gösterip Yaşar Yavuz'a ayakkabılarını boyatmamaya başladı. Yavuz bunun üzerine Başbakan'la çektirdiği fotoğrafı duvardan indirdi.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, 2 yıl önce Antalya'ya yaptığı ziyaretlerden birinde Kaleiçi'nin girişindeki Tekeli Mehmet Paşa Camisi'nin karşısındaki 20 yıllık lostra salonunda ayakkabılarını boyattı. Erdoğan, beraberindeki başbakanlık fotoğrafçısının çektiği fotoğrafı imzalayıp çerçeveleterek Yavuz'a gönderdi. 

Başbakan Erdoğan'ın ayakkabılarını boyarken çekilen fotoğrafı işyerinin duvarına asan Yavuz, düzenli olarak gelip ayakkabı boyatan muhalefet partisi mensuplarının tavır koymaları üzerine zor durumda kaldı. Bir çok daimi müşterisini bu yüzden kaybeden ve işleri bozulan Yaşar fotografı kaldırmak zorunda kaldığını söyledi.

Yavuz, “Fotoğrafı saklıyorum. Ama insanların bu tavırlarını da anlamıyorum. Dünyanın her yerinde bir ülkenin başbakanının işyerlerine yaptığı ziyaretlerin anısına fotoğraf çekilir ve o işyerine de asılır. Ben de onu yaptım” dedi.

Mübadele yıllarında Selanik'ten göç eden babası Demir Yavuz'un 50 yıl boyunca aynı işyerinde mesleğini yaptığını belirten Yavuz, “Siyasetçiler Cuma ve bayram namazlarını genellikle karşıdaki camide kılar. Sonra da buraya uğrar. Rahmetli babam da Adnan Menderes'in ayakkabılarını boyamış. Necmettin Erbakan ve Süleyman Demirel de burada ayakkabılarını boyamıştı” diye konuştu.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2007 Salı 11:54:30
Güncelleme :3 Temmuz 2008 Perşembe 13:30:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?