1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Başhekim de koltuğu kaptırdı!

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavi gören çocuklar, hastanenin başhekimi oldu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde lösemi hastası çocuklar, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. İbrahim Demir'in koltuğuna oturdu.

Tedavi altında olduklarından dolayı hastanede yatan ve okula gidemeyen öğrencilere eğitim vererek öğrencilerin sınıf ve sene kaybını önlemek amacıyla Akdeniz Üniversitesi ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle 2002 yılında kurulan Hastane İlköğretim Okulunda okuyan ve çocuk hastalıkları servisinde eğitim gören beş lösemili öğrenci, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle ilk önce hastane başhekim yardımcılarını daha sonra başhekimi ziyaret etti.

Çeşitli hediyelerin verildiği ziyarette, minikler sırayla şiirler okudu. 9 yaşındaki Dursade Çağıl'ın okuduğu şiir ise yürekleri burktu:

"Bir küçük kızım ben yarınlara ümidi olmayan, her dakika ölümü bekleyen bir küçük kızım ben. Lösemisin diyorlar bana ben aylardır küsüm aynalara. Çünkü annemin şefkatle okşadığı simsiyah saçlarım dökülüyor usulca. Şimdi ne güzel olurdu beyaz duvarlardan kurtulup okula gitmek. Delicesine koşup oynamak. Hayal sadece onlar bana. Keşke gökyüzünden bir melek inse ve sorsa bana ne dileğin? Tek dileğim yaşamak olurdu. Doyasıya evet. Yaşamak istiyorum ben, doyasıya, fakat biliyorum semada çok küçük bir melek olacağım."

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 22:32:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?