1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Başkan Akaydın esnafla buluştu

Antalya Kültür Merkezi (AKM) Perge Salonu’nda Başkan Akaydın’la bir araya gelen Antalya esnafı, sorunların masaya yatırıldığı toplantıda “ Başkanlığınız, Antalya esnafının umudu oldu.” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın AKM Perge Salonu’nda düzenlenen toplantıda esnafla buluştu. Esnafın sorunlarını dinlemek ve olası çözümleri masaya yatırmak adına düzenlenen toplantının başlangıcında söz alan Antalya esnafı, Başkan Akaydın ve bürokratlara sorunlarını anlattı.

Birçok esnafın dükkanlarını kapatmak zorunda kaldığını ve eldeki gayrimenkullerini satarak ayakta kalmaya çalıştıklarını belirten iş yeri sahipleri, “Raylı sistem çalışmaları iş yerlerimizi olumsuz etkiledi. Dükkanlarımızı erken kapatıyoruz. Yerlerimizi satarak daha ne kadar ayakta kalabiliriz. Şehir merkezine turist gelmiyor. Bu konuda yardım istiyoruz.” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, kendi birim alanlarına yönelik sorunları tek tek not alarak, toplantı sonrasında açıklamalarda bulundu. Daha sonra söz alan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın esnafın sorunlarını bildiğini ve yakından takip ettiğini söyledi.

30 yıldır Antalya’da yaşadığını belirten Başkan Akaydın, “Ben geldiğimde Antalya’nın nüfusu 130 bin idi. Yüksek ranttan dolayı, bu zamana kadar yapılan yanlış planlama, şimdi içinden çıkılmaz sorunlara neden oluyor. Halkı halkla, esnafı esnafla yönetmeye talibim. Sizlerden biraz sabırlı olmanızı rica ediyorum. Sorunları, akılla mantıkla, bilimsel yollarla çözeceğiz. Şehir trafiği konusunda uzman ekiplerle çalışıyoruz. Bu konuda ilk başarılı çalışmamız Balbey Kavşağı’nın açılması ile oldu. Trafikte yüzde 30’a varan bir rahatlama sağladı. Yine uzman görüşü ile Atatürk Caddesi’nden sola dönüş verdik.” dedi.

Çalışmalar içinde birkaç noktada daha düzenlemeler yapılacağını belirten Akaydın,” Muratpaşa Camii’nin güneyinden, İsmetpaşa Caddesi’ne doğru bir çalışma ve Dokuma bölgesinde yeni bir düzenleme planlıyoruz. Detaylı sonuçları önümüzdeki günlerde sizlere aktaracağım.” şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 18:42:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?