1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Başkan Akaydın halkla elele

ANTKOOP Sitesi sakinlerinin sorunlarını dinleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, “Son derece dürüst bir belediyecilik anlayışımız var. Hiçbir ayıp halının altına süpürülmeyecektir” dedi. Akaydın, halkla iç içe olacağını, vitrinde bir belediye başkanı olmayacağını söyledi.

Başkan Mustafa Akaydın, halkla buluşmaya devam ediyor. Akaydın, esnaf ziyaretlerinin ardından ANTKOOP Büyükada Sitesi sakinleri ile bir araya geldi. Başkan Akaydın’ın ziyaretinde CHP’li Meclis Üyeleri Hasan Gürsel Karabayır, Recep Tokgöz ve Servet Yıldız ile bürokratlar da hazır bulundu.

Vatandaşların sorunlarını tek tek dinleyen ve yanıtlayan Akaydın, vitrinde bir belediye başkanı olmayacağını vurgulayarak, “Halkın içinde olacağım. Esnaf ve halkın yanına giderek, sorunları yerinde çözmek istiyorum. Belediyenin durumunu tespiti ve vahim bazı hataları düzeltmekle geçen üç ayın ardından halkımızı ziyaretlere başladım. Bu toplantının amacı belediyeden istekleriniz nedir, neler yapabiliriz bunları karşılıklı paylaşmak” diye konuştu.

“Bana güvenin, belediyenize güvenin” diyen Akaydın, ayıplı bir durum olursa, yanlışların üzerine mutlaka gidileceğini söyledi.

DENEME SEFERLERİ BAŞLAYACAK

Bir site sakininin raylı sistemin sökülmesini istemesi üzerine de Akaydın şöyle konuştu: “Proje danışmanı da dahil 8 ayrı uzman grubu mevcut raylı sistem yatırımının yanlış olduğunu bildirdi. Teknik ve etik ayıplarla dolu bir yatırım. Bir kere güzergah çok hatalı. Ancak 388 trilyon lira harcanmış. Bu hepimizin cebinden çıkıyor. Bu para Kepez’e harcansaydı Kepez ihya olurdu. Bu kadar çok para yatırılmış bir yatırımı söküp atamam. Sistem tamamlanmadan, seçimlerden önce alelacele göstermelik bir sürüş yapılmış. Sistemde bir sürü hata mevcut. Raylı sistemin şu anda çalışamamasının nedeni bu hatalardır. Şu anda bu teknik hataları düzeltiliyoruz. Yakın zamanda deneme seferlerine başlanacak. Sistem tam olarak ekim ayında çalışmaya başlayacak. İleri de kaynak bulursak, Çallı’dan Meydan’a kadar olan kısmı esnafı mağdur etmeyecek şekilde yer altına almayı düşünüyorum.”

 

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 13:27:14
Güncelleme :9 Temmuz 2009 Perşembe 13:35:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?