1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Başkan Akaydın işadamlarıyla buluştu

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, "Basketbol etkinliğinin Antalya'da yapılmasına karşı değiliz. Bu konuda elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Bizim belediye olarak borçlanma yeteneğimiz yok dedik. Ama devlet imkanıyla bize borç verilecekse üstümüze düşeni yapacağımızı belirttik" dedi.

Akaydın, Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği'nin Sheraton Otel'de düzenlenen olağan toplantısında iş adamlarına seslendi. İş dünyasına projelerini anlatan Başkan Akaydın, "Kent ekonomisi yönetim planı oluşturalım, yeni iş alanları yaratalım" dedi.

Büyükşehir belediyesinin sorunları ve sorunları aşmak için gerçekleştirmeyi planladığı projelerini anlatan Akaydın, seçildiği günden bu yana yaptığı en iyi işin 100. Yıl Projesi'ni durdurmak olduğunu belirtti. Bunun nasıl bir proje olduğunun Antalya halkından saklandığını anlatan Akaydın, şöyle konuştu:

"Göreve başlayınca bu sorunlu projeyi kucağımda buldum. Bu projeyle Antalya'ya bir takım spor kompleksleri vaat ediliyordu. Bunların içinde en medyatik olanları basketbol arenası ve 30 bin kişilik stat projesiydi. Bu projede alanın yüksekliği 253 metre olacaktı. Buradaki yükseklik Türkiye'de hiç yaratılmamış bir yükseklik olacaktı. Büyükşehir Belediyesi Meclisi olarak buradaki ticari alanın Antalya'ya kabul edilemez bir trafik ve beton yığını haline getireceğini düşündük. Bu durumun Antalya'ya haksızlık olduğunu düşündük ve mecliste bu planı oy çokluğuyla değiştirdik. Zaten mahkeme kararına göre de yeni bir plan kararı almamız gerekiyordu."

BASKETBOL ŞAMPİYONASI İÇİN BEKLEME SÜRECİNDEYİZ

Başkan Akaydın, projenin durmasıyla Dünya Basketbol Şampiyonası'nın Antalya'da yapılmasını istemedikleri havası yaratıldığını belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Biz basketbol etkinliğinin Antalya'da yapılmasına karşı değiliz. Bu konuda elimizden gelen her desteği vermeye hazırız. Basketbol şampiyonası için görüşmelerimiz oldu. Bizim belediye olarak borçlanma yeteneğimiz yok dedik. Ama devlet imkanıyla bize borç verilecekse biz üstümüze düşeni yapacağımızı belirttik. Spor tesislerinin yapılması yasal olarak büyükşehir belediyelerine ait değil. Bu görev Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne aittir. FİBA da etkinliğin Antalya'da yapılmasını istiyor. Şimdilik bir bekleme süresindeyiz."

ULAŞIM İÇİN SEKİZ BRİFİNG ALDIM

Ulaşım konusunda sekiz brifing aldığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, birçok üniversiteden de ulaşım uzmanlarını inceleme yapmak üzere Antalya'ya çağırdığını söyledi. Akaydın, raylı sistem ve köprülü kavşakların ulaşım için yanlış bir çözüm olduğunu anlattı. Akaydın, Çallı ile Ali Çetinkaya arasındaki raylı sistemin yer altına alınması gerektiğini vurgulayarak, "Ancak bunun yapılabilmesi için 50 milyon euro'ya gerek var" dedi.

Şu an raylı sisteme müdahale etmenin mümkün olmadığına dikkati çeken Akaydın, önce Ulaşım Master Planı hazırlanacağını bildirdi. Raylı sistemin bu kadar yatırımdan sonra kaldırılmasının doğru olmadığını sözlerine ekleyen Akaydın, Ağustos ayında deneme sürüşlerinin Eylül ayında da yolculu seferlerin başlatılacağını söyledi.

Konuşmasında deniz ulaşımına da değinen Akaydın, deniz otobüslerinin işletmesini de deneyeceklerini belirtti. Altın Portakal'ın kentin simgesi olduğuna da değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, bu konuda da taktik ve maddi hatalar yapıldığını söyledi.

Akaydın, Altın Portakal Film Festivali'ni yürüten Antalya Kültür Sanat Vakfı'na (AKSAV) Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü desteği vereceklerini anlattı. Antalya'da turizmin şehir içine sokulmadığına dikkat çeken Akaydın, şunları söyledi: "Antalya'yı cazibe merkezi haline getireceğiz. Festivallerle, robotlar, pandomim gibi etkinliklerle kente canlılık getireceğiz ve turistleri şehir merkezine çekeceğiz."

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 18:59:10
Güncelleme :10 Haziran 2009 Çarşamba 19:05:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?