1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Başkan Akaydın sorun dinledi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Ayakkabıcılar Çarşısı (Arasta) ve Kaleiçi esnafıyla bir araya gelerek, sorunlarını dinledi.

“Dürüst ve halkçı bir belediye anlayışımız var” diyen Akaydın, şehir merkezinde büyük alışveriş merkezi açılmasına izin vermeyeceğini ifade etti.

Kalekapısı’nda hizmet veren Ayakkabıcılar Çarşısı (Arasta) ve Kaleiçi esnafı ile bir araya gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, yerel seçimlerden bu yana üç aylık bir süre geçtiğini ve kısa zamanda etkili kararlar alınarak, bazı yanlışlıklardan dönüldüğünü belirtti.

Esnafa 100. Yıl Projesi’nin durdurulduğunu anlatan Akaydın, “100.Yıl bir rant projesi idi. Proje zaten önceki yönetim tarafından kanuna aykırı yapılmış. Antalya 2. İdare Mahkemesi de Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 1/1000 ölçekli plan değişikliği ile getirilen blok boyu ve derinliği şartı aranmaz plan notunu oy birliği ile iptal etti.

Büyükşehir meclisi olarak bizde projenin ticari alan kısmının durdurulması adına önemli bir karar aldık. Dolayısıyla bir yanlıştan dönülmüş oldu” dedi. Esnafın sorunlarını bildiğini ve yakından takip ettiğini söyleyen Akaydın, esnafın yüzünü güldürmek için bir takım proje hazırlığı içinde olduklarını söyledi. Akaydın, turist ile esnafı bütünleştirecek projeler üzerinde çalıştıklarını ifade ederek, “Kent merkezinin değişik noktalarında ve Kaleiçi’nde sergi, eğlence ve festival düzenleyeceğiz” diye konuştu.

KALEİÇİ TEK ELDEN YÖNETİLMELİ

Kaleiçi esnafını da ziyaret ederek sorunlarını yerinde tespit eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Kaleiçi ve Yat Limanı’nın kötü bir durumda olduğunu belirtti. Akaydın, kısa vadede Yat Limanı’nın koku sorunu çözdüklerini de sözlerdine ekleyerek, acil müdahale gerektiren peyzaj, gürültü kirliliği, bozuk yollar gibi konuları da yakın zamanda çözeceklerini söyledi.

“Kaleiçi’nin tek elden yönetilmesi gerek” diyen Akaydın, bu konuda sivil toplum örgütlerinin de içinde olacağı bir yönetim sisteminin kazandırması gerektiğini bildirdi. Kaleiçi’nin sorunlarını esnaf, belediye ve yaşayanlarının hep birlikte çözmesi gerektiğini vurgulayan Akaydın şunları söyledi:

“Kaleiçi’ni temiz, güvenli kolay ulaşılabilir hale getirmeliyiz, daha çekici kılmalıyız. Hepimize görev düşüyor. Esnafın yönlendirme levhası, otopark ücretinin indirilmesi gibi talepleri var. Bunları çözeceğiz. Kaleiçi’ne taşıt girişini serbest bırakmak burayı yaşanamaz hale getirir. Ancak giriş çıkışlarda alınan otopark ücretlerinde indirim yapılması konusunu Büyükşehir Meclisi’ne getireceğiz. Zabıta hizmetlerini de artıracağız.”

ETKİNLİKLERLE CANLI TUTACAĞIZ

Kaleiçi’ni cazip hale getirmek için üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu ifade eden Mustafa Akaydın, “Antalyalı da Kaleiçi’ne küsmüş durumda. Kaleiçi’ni bir takım etkinliklerle canlı tutmak için elimden geleni yapacağım. Küçük festivaller düzenleyeceğiz. Kepez’deki insanlarımızı Akşam Sefası Projesi ile kent merkezine getiriyoruz. Bu insan kalabalığı esnafa moral olur. Ayrıca geçen hafta Yat Limanı’nda gerçekleştirdiğimiz Yeni Türkü Konseri büyük ilgi gördü. Bu tür etkinlikleri sürdüreceğiz. Nostalji tramvayını da geç saatlere kadar seferde bırakmamız olumlu bir etki yarattı” şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2009 Çarşamba 12:40:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?