1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Başkan Akaydın’ın Macar konukları

BAŞKAN AKAYDIN’IN MACAR KONUKLARI

16’ncı Dünya Barışına Çağrı Etkinlikleri kapsamında Noel Baba Barış Ülkesi seçilen Macaristan’ın Gyor kenti Başkan Vekili Robert Borsi, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ı makamında ziyaret etti.

16’ncı Dünya Barışına Çağrı Etkinlikleri kapsamında Noel Baba Barış Ülkesi seçilen Macaristan’ın Gyor kenti Başkan Vekili ve Belediye Meclis Üyesi Robert Borsi ve eşi, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ı makamında ziyaret etti.

Robert Borsi, Noel Baba Barış Ülkesi ödülünü almak üzere Antalya’ya geldiklerini söyledi. Borsi, ilk kez Antalya’da bulunduğunu belirterek, “Son gelişim olmayacak. Antalya çok güzel bir kent. Burada Noel Baba etkinliklerini gördüm ve çok etkilendim” dedi. Gyor’un 150 bin nüfuslu bir kent olduğunu anlatan Robert Borsi, Başkan Akaydın’ı Macaristan’a davet etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Mustafa Akaydın, Macaristan’la Türkiye arasında güçlü bağlar olduğunu belirterek, “Hunlardan ve Atilla’dan gelen bir akrabalığımız var. Birçok ortak kelimemiz bulunuyor. Macaristan kendine özgü kültürü ile çok değerli bir ülke. Noel Baba etkinleri Antalya’nın kültür yönünden zengin olduğunun göstergesidir” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, ziyaretin anısına Gyor Belediye Başkan Vekili Robert Borsin’e plaket verdi. Borsin de Akaydın’a Macaristan’da özel olarak üretilen bir şarap hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2009 Perşembe 10:21:00
Güncelleme :31 Aralık 2009 Perşembe 11:09:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?