16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Başkan Evcimen hizmetlerini anlattı

MURATPAŞA’DA 1 YILLIK İCRAATLAR

Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, 29 Mart 2009 yerel seçimleri sonrası geçen 1 yıllık süreyi değerlendirdi.

Başkan Evcilmen, CHP İl Başkanı Özer Ülken, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan, Muratpaşa Belediye Meclis Üyeleri, 56 mahalle muhtarı ve azaları ile Muratpaşa ilçe sakinlerinin katıldığı toplantıda son bir yıllık çalışmaları anlattı. 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde vaadettikleri 32 projeden 2’sinin yargıda olmaları nedeniyle durduğuna dikkat çeken Başkan Evcilmen, geride kalan 30 projeden 15’ini ise 1 yılda gerçekleştirdiklerini söyledi. Seçim sonrasının tüm belediyeler için yoğun ziyaretler, tebrikler ve benzer nedenlerle verimsiz geçtiğine dikkat çeken Başkan Evcilmen, “İşte biz buyuz. 30 projeden 15’ini bu verimsiz denen 1 yılda yaptık. Memnun olmadığımız bu performansı katlayacağız” dedi.

ENGELLİLER KOORDİNASYON VE GENÇLİK MERKEZLERİ

Başkan Evcilmen, katılımcılara doğaya katkı amacıyla birer çam fidanının armağan edildiği toplantıda 1 yıllık çalışmaları şöyle özetledi:

“32 hedef projemiz arasında yeralan burs ve 7 Arıklar Projesi yargıda olmaları nedeni ile gerçekleştirilemedi. Maliye Bakanlığı aleyhine açtığımız dava lehimize sonuçlanırsa bir prestij proje olarak 7 Arıklar’ı Antalya’ya kazandıracağız. 10 yılda görevde olup da bu süre içinde ürettiklerinize yenilerini katmak hem zordur hem de kolay. Biz zoru başarıp hedeflediklerimizin, vaatlerimizin yarısını gerçekleştirmişiz. Engellilerimizin kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik taleplerinin değerlendirileceği bir buluşma noktası halindeki Engelliler Koordinasyon Merkezi’ni Cumhuriyet Mahallesi’nde çok önce bitirdik Nisan ayında hizmete açılacak. İhtiyaç halinde ikincisini üçüncüsünü yapacağız. Yine Cumhuriyet Mahallesi’nde geleceğimizin güvencesi gençlerimize hizmet verecek Gençlik Merkezi’ni tamamladık. Bir halkevi hizmete girdi.”

TOPLUM MERKEZİ

Türkan Saylan Toplum Merkezi’nin ardından 2. toplum merkezini Dutlubahçe Mahallesi’nde yaptıklarını belirten Başkan Evcilmen, “2-3 ayda tamamlanıp hizmete girecek. Muhtarevi sayısını 10’a, heykel park sayısını da 2’ye çıkardık. Sokak pazarcılığının tamamen kalkacağı Muratpaşa’da bir katlı bir de kapalı pazarın yapımı sürüyor en kısa zamanda halkımızın kullanımına sunulacak. Muratpaşa’nın ve bizlerin namını ulusal düzeye taşıyan parklarımıza son bir yılda 53 yeni park ekledik. Toplam yeşil alanımıza 147 bin metrekare daha ekledik” dedi. Muratpaşa’nın kuzeyinde Güvenlik, Sedir, Dutlubahçe ve Konuksever Mahalleleri’ni kapsayan Gazi Bulvarı kenarında yeşil kuşak çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Başkan Evcilmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Asfalt ve kaldırım çalışmalarımızda hedeflerimizi yüzde 100 oranında aştık. Son 1 yılda 56 mahallede 125 kilometre kaldırım, 87 km sıcak asfalt yaptık. Açık basketbol sahaları hedef projelerimiz arasında yer alıyordu yine son 1 yılda 12 tanesini gençlerimizin hizmetine sunduk. 4 bine yakın lisanslı sporcuya spor yapma olanağı verirken kentimizin spor altyapısı için de tesisler oluşturduk. Sporcularımızın milli takım düzeyinde başarı sağlaması bizleri gururlandırıyor. Bayan Hentbol takımımız, Türkiye Kupası’nda finalde, Türkiye Şampiyonası’nda da 4’lü finallerde yeralıyor. Hergün yaşlı, bakıma muhtaç insanlarımızın barındığı 400 eve sıcak aş dağıtıyoruz. Aşevimizde günde 2 bin kişiye, Ramazan ayında ise 9 ayrı noktada 20 bin kişiye yine sıcak aş dağıtıyoruz. Yardım Köprüsü Projemizle, ihtiyaç sahiplerine, üniversite öğrencilerine ev eşyası ve değişik destekler sağlıyoruz.”

NAYLON POŞET DEVRİ KAPANIYOR

Geri Dönüşüm Projesi ile bilgi de veren Başkan Evcilmen, “Aylık bin 100 tonla ulusal düzeyde ençok atık toplayan belediyeyiz, uluslararası düzeyde de en başarılı belediyeler arasında ilk sıralardayız. Naylon poşetin kullanımının tamamen ortadan kaldırılması için de meclis kararı alacağız” şeklinde konuştu.

KÜLTÜREL ÇALIŞMALAR

Bugüne kadar genel anlamda 11 bin 200 kursiyere eğitim verildiğini de hatırlatan Başkan Evcilmen, “9 kurs merkezimizde 20 branşta bin 200 yeni kursiyerimize eğitim veriyoruz. Özellikle kadınlarımızın kurslarda öğrenip ürettikleri ürünleri pazarlayabilmeleri için Elizi Pazarı’nı hizmete açtık. Elizi Pazarı haftanın iki günü hizmet veriyor. Bina yapmak zordur ama bir kültürü yerleştirebilmek daha zordur. Aydınlanma Söyleşileri başta olmak üzere kültürel etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Kalite Hizmet Birimi oluşturduk. 26 Nisan’dan sonra belediyeye gelen bir yurttaşımız işinin ne kadar sürede biteceğini bilerek gelecek” dedi.

3 BÜYÜK ORGANİZASYON

Antalya’nın 3 uluslararası etkinliğe evsahipliği yapacağını da sözlerine ekleyen Başkan Evcilmen, “Bu yıl Dünya Plaj Hentbol Şampiyonası’na 2011 yılında da 72 ülkeden 50 bin sporcunun katılacağı Doğa Olimpiyatları’nı düzenleyeceğiz. Bunun için şimdiden 1100 odayı aşan rezervasyon yapıldı. Bunların dışında Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerin 1000’e yakın bilimadamının katılacağı Hidrobiyoloji Kongresi’ne de evsahipliği yapacağız” ifadelerini kullandı.

MURATPAŞA’DA 1 YILLIK İCRAATLAR
İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2010 Çarşamba 15:11:02
Güncelleme :31 Mart 2010 Çarşamba 15:40:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?