16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Başkan Gökçe'den hizmet dökümü

BAŞKAN GÖKÇE 1 YILLIK İCRAATLARINI ANLATTI

Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce, düzenlediği basın toplantısında 1 yıllık icraatlarını anlattı.

Bu yıl Korkuteli Belediyesi’nin 100’üncü yılını kutlayacağını hatırlatan Belediye Başkanı Hasan Gökce, 1 yıllık icraatlarının değerlendirmesini yaptı.

 “Geçtiğimiz bir yıllık süreçte mali ve idari noktada sıkıntılarımız vardı” diyen Başkan Gökçe, bu sorunları çözmeye çalıştıklarını söyledi. Başkan Gökçe, “Her belediyede olduğu gibi biz de belediyeyi bir borç ile devraldık ancak bunu bahane etmedik. Yatırımı da düşündük ve planladık. Borçların büyük kısmını ödedik. Resmi olarak borcumuz yok. Yatırım konusunda uzun vadeli borçlar var. İdari anlamda kadroda enerji eksikliği sıkıntısı vardı. Bunu da çözdük” dedi.

Pek çok proje hazırladıklarını da sözlerine ekleyen Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce, “30-50 arasında projelerimiz var.Bunların en önemlisi toptancı hal, otogar, mezbaha ve kanalizasyon ile atık su arıtma tesisidir. Bunlar olmazsa olmaz temel yatırımlardır” diye konuştu. Birinci hizmet yılında temellerin atılmasına yönelik çalışmalar yapıldığını ifade eden Başkan Gökçe, sözlerine şöyle devam etti:

“Bizim için temellerin atılması, Korkuteli’nin hizmet planlamasını ortaya konulması önemliydi. Planları hayata geçirilmesi açısından verimli bir yıl geçirdik. 2010 yılında geçirdiğimiz bir yılın meyvelerini toplayacağız. Halkımızın beklentilerini, ihtiyaçlarını, Korkuteli’nin ileriki yıllara hazırlanması açısından önemli planlamalar yaptık. Mezbaha bunların en başlı örneklerinden birisidir. 25-30 yıldır dillendirilen ama yapılamayan bir yatırımdı. 1 Nisan’da temelini atacağız. Otogarda da aynı şey söz konusu. Temmuz veya Ağustos ayında da mezbahayı faaliyete sokacağız. Bundan sonra da alt yapıdan ayrı yol çalışmalarımız ve parklar çalışmalarımız olacak.”

AVRUPA BİRLİĞİ FONU’NDAN YARARLANACAĞIZ

Kardeş Şehir olan Polonya’nın Jatucine kentine gittiklerini ve Avrupa Birliği Fonu’ndan yararlanmayı amaçladıklarını ifade eden Başkan Gökce, “Polonya gezimizde önemli yoğun diplomatik görüşmeler yaptık ve kardeş şehir Jarucine Belediye Başkanı ile protokol imzaladık. Avrupa Birliği Fonu’ndan yararlanmak için Sivil Toplum Tarım ve Balıkçılık ile ilgili proje hazırladık, 22 Mart tarihinde başvurumuzu yaptık. Polonya’ya proje üretmek için gittik. Fondan yaralanmak için gittik” şeklinde konuştu.

KATI ATIK AYRIŞTIRMA TESİSİ

Katı atık ayrıştırma tesisi için birlik kurulması çalışmalarının da devam ettiğini ifade eden Başkan Gökçe, şunları söyledi:

“Belediyeler dahil 12 kurumun katıldığı birlik kuruluyor. Katı atık ayrıştırma ile ilgili önemli bir çalışma. Katı atıkların toplanıp ekonomiye kazandırılması da önemli. AB uyum yasaları çerçevesinde zorunludur ve bunu da başaracağız. Hedefimiz Korkuteli’ni marka haline getirmektir. Korkuteli Antalya’ya en yakın yayla ilçesidir. Bu nedenle ilçeyi ileriki yıllara hazırlamamız lazım. Bunun için yoğun bir yıl geçirdik. Temel yatırımların dışında uluslararası fuarlara da katılmalıyız. İlçenin havasını, suyunu, yaz turizmini, tarihini, üretimini her şeyini tanıtmak zorundayız.”

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2010 Çarşamba 10:48:02
Güncelleme :31 Mart 2010 Çarşamba 10:53:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?