7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Başkan gözyaşlarını tutamadı

Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Antalya Şube Başkanı Sevda Kıraç, Başıboş Köpekleri Barındırma Merkezi'nde hayvanlar için yer kalmayınca ağladı.


Hayatını sahipsiz hayvanlara adayan Kıraç, Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Başıboş Köpekleri Barındırma Merkezi'nde yer kalmadığı için sahipsiz hayvanlara koruma sağlayamadıklarını söyledi. Hayvan barındırma merkezinde 300 köpek ve 200 kedinin arındırıldığını anlatan Sevda Kıraç, "Bu konuda tek başıma bırakıldığım için üzgünüm. Kanunen diğer alt belediyelerinde barınma merkezleri oluşturması lazım. Ancak aylardır verdiğimiz mücadeleden sonuç alamadım" diye yakındı.


1999 yılından beri Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Antalya Şubesi Başkanı olarak görev yaptığını anlatan Sevda Kıraç, 1994 yılından beri hizmet veren merkezde bugüne kadar 15 bin köpek ve kedinin kısırlaştırıldığını söyledi. Kıraç, burasının aslında rehabilitasyon merkezi durumunda olması gerektiğini belirterek "Biz dernek olarak 5 personel ve bir veteriner hekimle hizmetleri sürdürüyoruz. Ancak merkez artık kapasitesini tam anlamıyla doldurmuş durumda. Yeni merkezlere ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.


Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin kendilerine yer, mama ve personel konusunda destek sağladığını ancak bunun yeterli olmadığını savunan Kıraç, diğer belediyelerinde bu konuda kendilerine destek olmasını istedi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2007 Perşembe 10:51:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?