21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Başkan Öner, sorunları dinledi

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, Çankaya Mahallesi’nin okul sorununu, 16 derslikli mobil okulla çözdüklerini, tapu iptallerine çözüm getirecek olan kanun tasarısıyla ilgili çalışmalarının da devam ettiğinin söyledi.

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, Çankaya Mahallesi’ni ziyaret ederek, vatandaşlarla sohbet etti. Öner, toplantıda icraatlarını ve yapacaklarını anlattı, mahalle sakinlerinin sıkıntılarını dinledi. Öner, Çankaya Mahallesi’ne, büyük ihtiyaç duyulan ilköğretim okulunun yapılacağı müjdesini verdi.

Mahallenin okul ihtiyacı sorununu 16 derslikli mobil okulla çözüleceğini anlatan Öner, “Çankaya Mahallemize okul binası yaptırmak için göreve geldiğim günden bugüne büyük gayret gösterdim. 2B’den kaynaklanan mülkiyet sorunundan dolayı, ihale yapılamadığı için okulu, hayırseverlere yaptırmak için uğraştık ama sonuç alamadık. Geçtiğimiz aylarda Ankara’ya giderek, konuyu Milli Eğitim Bakanımız Sayın Hüseyin Çelik’e ilettim. Sayın Çelik’ten de, Çankaya Mahallesi’ne 16 derslikli mobil okul yapılması sözü aldık. İnşallah 2008-2009 eğitim-öğretim yılı açılmadan Çankaya Mahallesi ilköğretim okuluna kavuşmuş olacak. Böylece çocuklarımız da kilometrelerce uzaklıktaki komşu mahallelerdeki okullara yürüyerek gitme derdinden kurtulmuş olacak” dedi.

Çankaya Mahallesi’nde yaşanan tapu iptali sıkıntısıyla ilgili de konuşan Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, “Tapu iptal davaları, hukuki bir konudur. Bu sorunuzun çözümü için 4 yıldır çalışıyorum, çalışmaya da devam ediyorum. Tapu iptal davaları sorunu Anayasa değişikliği ile çözülecektir. Sorunu çözecek olan kanun taslağı ile ilgili hazırlıklar devam ediyor” ifadesini kullandı.

Başkan Öner, göreve geldiklerinde sadece Ulus ve Özgürlük Mahalleleri’nde sıcak asfalt varken, 4 yılda 35 mahallenin sıcak asfaltını bitirdiklerini, bu sayıyı 2009’da 45’e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Çankaya Mahallesi’ndeki toplantıda Kepez Belediye Başkan Yardımcıları Mesut Kocagöz, Recep Mavi ve Soner Erkaya da hazır bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2008 Cuma 15:59:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?