22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Başkan Öner kahvaltıyı esnafla yaptı

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, sorunları yerinde görmek, ilçe halkıyla bir araya gelmek için başlattığı "esnafla sabah kahvaltısı" toplantılarını sanayi sitesinde devam etti.

Makamda oturarak değil, vatandaşın evine, iş yerine, mahallesine giderek hizmet üretme anlayışını benimseyen Başkan Öner, Yeşil Antalya Sanayi Sitesi esnafıyla sabah kahvaltısında bir araya geldi.

Şu ana kadar 7 bin 500 esnafla bir araya gelen Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, şimdi de sanayi esnafının ziyaret ederek, sorunlarını dinliyor ve çözüyor.

Yeşil Antalya Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı İbrahim Tetikoğlu, sanayi sitesinin Arsa Ofisi ile olan 19 yıllık tapu sorununun, Başkan Öner'in, çalışmaları sonucu çözüldüğünü söyledi. Tapu, sanayi sitesinin alt ve üst yapı ile planlama sorunlarının çözümüne katkılarından dolayı Öner'e teşekkür eden Tetikoğlu, sanayi sitesinin önünden geçen 75. Yıl Caddesi'nin ışıklandırılması, Yeşil Antalya Sanayi Sitesi'nin Antalya Ferrokrom Tesisleri'nin yanındaki girişindeki kavşağın düzenlenmesi, Ferrokrom Fabrikası'nın oluşturduğu kirlilik gibi sorunları Başkan Öner'e iletti.

Sanayi sitesinin sorunları çözüldü sorunları yerinde görmek, hasbıhal etmek için sabah kahvaltısıyla esnafla bir araya geldiğini belirten Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner de, 4 yıl içerisinde birçok kez ziyaret ettiği Yeşil Antalya Sanayi Sitesi'nin alt yapı sorunlarını, yeşillendirme, planlama ve tapu sorununu çözdüklerini söyledi. Yeşil Antalya Sanayi Sitesi'nin, Arsa Ofisi ile olan 19 yıllık tapu problemini bitirdiklerini anımsatan Öner, sanayi esnafına tapularını, 2009 Ocak ayından itibaren tahsis etme başlayacaklarını ifade etti.

FERROKROM BACALARINA FİLTRE
Öner, Yeşil Antalya Sanayi Sitesi esnafının talepleri doğrultusunda gerçekleştirdikleri plan tadilatıyla, dükkanların büyütüldüğü bilgisini veren Başkan Öner, Yeşil Antalya ve Akdeniz Sanayi Siteleri'nin önünden geçen 75. Yıl Caddesi'nin ışıklandırılmasının da görüştüğü TEDAŞ Antalya Bölge Müdürlüğü'nce 2009 yatırım programına alındığını kaydetti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin, sanayi sitesinin Ferrokrom girişindeki kavşağındaki düzenlemeyi raylı sistem çalışmasından sonra yapacağını dile getiren Öner, Antalya Ferrokrom Fabrikası'nın neden olduğu hava kirliliği ile ilgili de şunları söyledi: "Hava kirliliği konusunda, Antalya Valiliği ve Antalya Büyükşehir Belediyesi ile toplantı yaptık. Alınabilecek tedbirleri konuştuk. Toplantı sonrasında fabrikanın bacalarına filtre takıldı. Kalıcı çözümler için, fabrika yönetimiyle, Antalya Valiliğimizle,
Büyükşehir Belediyemizle görüşmelerimiz sürüyor."

Başkan Erdal Öner, kahvaltılı toplantının ardından Yeşil Antalya Sanayi Sitesi'ni de gezerek, esnafla sohbet etti. Esnaf ziyaretinde, Kepez Belediye Meclis Üyeleri İsmail Ulusoy, Ramazan Eciş ve İl Genel Meclis Üyesi İdris Taş da yer aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2008 Cumartesi 15:07:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?