22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Başkan Öner'den 226 açıklaması

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, bazı kesimlerin tapu sorunu çözülen 226 parselle ilgili yargının verdiği kararı tahrif ettiğini belirterek, “Yargı, kamulaştırma bedel farkının iade edilmesine değil, ipotek şerhinin kaldırılmasına karar verdi” dedi.
TAPULARINA KAVUŞUYORLAR

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, vatandaşın gözyaşı üzerinden siyaset yapmadıklarını belirterek, “Ahatlı, Kültür, Yeni Doğan ve Şafak Mahalleleri’ni ilgilendiren 226 parselle ilgili hak sahiplerine tapu tahsisi yapılmasında yasal bir sorun bulunmadığını söyledi. Tapu tahsis işlemlerinin devam ettiğini dile getiren Öner, 226 parselle ilgili tahsis işlemlerine şu ana kadar 3 bin 301 kişinin müracaat etti. 2422 vatandaşımızın tapusundaki ipotek kaldırıldı.

Yeni Doğan Mahallesi’nde 44 kişiye tapu, 263 kişiye belediye hissesi, Kültür Mahallesi’nde ise 197 kişiye tapu, 425 kişiye de belediye hissesi tahsisi yapıldı. Ahatlı Mahallesi’nde de 482 tapunun ve 749 belediye hissesinin hak sahiplerine tahsisi bitme aşamasına geldi” dedi.

ŞOV HİZMETİ YAPMIYORUZ

Öner, şöyle devam etti: “Bazı muhalefet partisi temsilcileri, tapular nerede diye soruyor. Merak etmesinler, tapular hak sahiplerinde. Biz şov hizmeti yapmıyoruz. Vatandaşımızın derdi, gözyaşı üzerinden de siyaset de yapmıyoruz. Vatandaşımızın derdine derman olabilmek için gece-gündüz çalışıyoruz. Çalmadık, çaldırmadık. Kepez halkının yüzünü kızartacak hiçbir eyleme imza atmadık. Vatandaşımızdan talep edilen paralar, Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne kamulaştırma bedeli olarak ödenmektedir.”

HAK SAHİBİNDEN KAMULAŞTIRMA BEDELİ ALINIYOR

Ahatlı, Kültür, Yeni Doğan ve Şafak Mahalle sakinlerinden 226 parselle ilgili ipoteğin kaldırılması için para alınmadığının altını çizen Öner, “ Bazı kesimlerin yanlış bilgilendirilmesiyle söz konusu mahallelerdeki vatandaşlarımız, ipoteğin kaldırılmasıyla ilgili para alındığını düşünüyor. Vatandaşlarımızdan mahkemenin belirlediği kamulaştırma bedel farkını talep ediyoruz. Elbette hak sahipleri, yargı yoluyla tapularındaki 1 YTL değerindeki ipoteği kaldırabilirler. Büyükşehir Belediyemizle birlikte, Ahatlı Kültür, Yeni Doğan Mahalleleri ve Şafak Mahallesi’nin bir kısmını kapsayan 226 parselle ilgili bedel artırım davasından dolayı Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ödenecek bedel farkı, tapu tahsisi yapılan kişilerden talep edilmektedir” diye konuştu.

DANIŞTAY KARARINI UYGULUYORUZ

Bedel farkını da Danıştay kararına göre hak sahiplerinden talep edildiğini hatırlatan Kepez Belediye Başkanı Öner, “Danıştay 6. Dairesi’nin Esas No 1999/1209 sayılı kararında; ‘davalı idarenin ödemiş olduğu kamulaştırma bedelinden mahkemece takdir edilen bedel farkının 2981 Sayılı Yasa’ya göre hak sahibi kabul edilen, aynı taşınmaz üzerinde gecekonduları nedeniyle tapu verilen kişilerden payları oranında istenmesinden mevzuata aykırılık olmadığını tespit etmiştir.’ kararını aldı. Biz de bu karara göre Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ödeyeceğimiz bedel farkını (faiziyle birlikte) hesaplayarak, belediyemizi zarara uğratmamayı, vatandaşımızı mağdur etmemeyi dikkate alarak, 8.10. 2007 tarih 678 Sayılı Encümen Kararı ile belirledik” dedi.

.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 17:44:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?