21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Başkan Öner'den mahalle ziyareti

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, Habibler Mahallesi sakinlerinin sorunlarını dinledi.

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, sorunları yerinde görmek amacıyla başlatılan mahalle toplantılarıyla ilçe halkıyla buluşuyor. Öner, Başkan Yardımcıları Recep Mavi, Mesut Kocagöz ile birlikte Habibler Mahallesi'ni ziyaret etti. Ziyarette mahalle sakinleri Öner'e büyük ilgi gösterdi.

Habibler Mahallesi'ne birçok kez geldiğini anımsatan Öner, “Makamları sırça köşk yapmayacağız, dedik. Makamların hizmet yeri olduğunu söyledik. 4 yılda makamda oturarak değil, vatandaşın ayağına giderek çalıştık. Mahallelerimizi, evlerinizi, okulunuzu, caminizi, hastalarınızı, düğünüzü ziyaret ederek, sevincinizi, acınızı paylaştık.

Kepez'in sorunlarını birlikte çözme, Kepez'i Antalya'nın geleceği yapma hedefini birlikte gerçekleştirmeyi benimsedik. Biz, Kepez halkına hizmetkarlık yapmaktan onur duyuyoruz. Biz, çocuklarımıza modern bir gelecek, sorunsuz bir Kepez hazırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

4. yılda, Kepez'i Antalya'nın vitrini yapma hedefini büyük oranda gerçekleştirmenin sevincini yaşadıklarını belirten Öner, “Mülkiyet sorununu çözme sözü verdik. Vakıflarla ilgili tapu sorunu yüzde 90 çözdük. Tapu iptallerini çözecek olan yasa tasarısı Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet Komisyonu'na geldi. 2-B sorunun çözecek olan Anayasa değişikliği kanun teklifi de Bakanlar Kurulu'na sunuldu. Kepezli'nin ayağı çamura değmeyecek, dedik; 4 yılda 400 km sıcak asfalt çalışmasıyla bu hedefi gerçekleştirdik. Bin 400 konutluk toplu konut çalışmasıyla Kepez'i, gecekondu kaderinden kurtarıyoruz. Büyük parklarla, Kepez hem güzelleşiyor hem de değeri artıyor. Geleceğimiz çocuklarımız için spora ve eğitime büyük önem verdik. Kepez'in cazibesini artırdık. Kepez artık Antalya'nın arka bahçesi değil, geleceği oldu.”

Habibler Mahallesi'ni de kapsayan, Sütçüler tapulanmasındaki 808 parseldeki 50 yıllık, 10 mahalleyi ilgilendiren Vakıflarla ilgili tapu sorununu çözdüklerini anımsatan Başkan Erdal, “Tapularınızı, çözümsüzlük getiren ada bazında değil de çözüm getiren parsel şeklinde almanız için teknik çalışmalar uzun bir zaman aldı. Daha önceki dönemlerde Beşkonak, Baraj, Göksu mahallelerinde tapular ada bazında 30-50 kişiye verildiği. Uzlaşma sağlanamadığından inşaat yapılamıyor. Meclis üyelerimizin oluşturduğu bir komisyon 808 parselle ilgi teknik çalışmaları tamamladı. Önümüzdeki aylarda, Ahatlı, Kültür, Yeni Doğan Mahalle sakinleri nasıl tapularına kavuşmuşsa sizler de tapularınızı alacaksınız. Bu konuda hiçbir endişeniz olmasın” şeklinde konuştu.

Habibler Mahallesi'ne 3 tane park kazandırdıklarını hatırlatan Öner, kanalizasyon çalışmasından sonra mahallede sıcak asfalt çalışması da başlatacaklarını sözlerine ekledi. Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, konuşmasının ardından Habibler Mahallesi sakinlerinin sorunlarını da dinledi.

.
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2008 Çarşamba 13:31:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?