22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Başkan Öner'e Amerikalı misafir

Amerika Birleşik Devletleri’nin Houston Belediye Başkan Yardımcısı Mesrur Zevad Khan Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner’i ziyaret etti.

Antalya Kültürlerarası Diyalog Merkezi’nin (AKDİM) davetlisi olarak Antalya’ya gelen Amerika Birleşik Devletleri’nin Houston Belediye Başkan Yardımcısı Mesrur Zevad Khan eşi Atiye Khan ile birlikte Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner’i ziyaret etti.

Belediye Başkan Yardımcısı Khan’ın, ziyaretinden büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Öner, bu ziyaretlerin farklı kültürlerin birbirini tanımasına katkı sağladığını belirtti. Amerika Birleşik Devletleri’nde Michigan Eyelati’ne bağlı Muskegon ile kardeş şehir olduklarını anımsatan Öner, karşılıklı kültür alışverişi, farklı kültürlerin birbirini tanıması ve ticaretin gelişmesi açısından kardeş şehir ilişkilerine büyük önem verdiklerini belirtti.

Öner, Amerikalı ziyaretçisini, hizmetleri ve belediyenin siyasi yapısı hakkında bilgilendirdi. Houston Belediye Başkan Yardımcısı Mesrur Zevad Khan da, gösterilen misafirperverlikten dolayı Türkiye’de kendisini yabancı gibi hissetmediğini söyledi. Kepez Belediye hizmet binasını mimari olarak çok beğendiğini ifade eden Khan, başarılı çalışmalarından dolayı kutladığı Öner’i Houston’a davet etti.

Khan, ziyaretin anısına Öner’e, Houston şehrinin mührünü ve şehri tanıdan bir kitap hediye etti. Başkan Öner de, ziyaretin anısına Amerikalı misafirine ve eşine, altın işlemeli çini bir vazo takdim etti. Houston Belediye Başkan Yardımcısı Khan, makam odasında bulunan fotoğrafları da inceledi. Hatıra fotoğrafının çekimiyle ziyaret sona erdi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2008 Cuma 12:03:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?