7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Başkan Şeker Almanya'dan döndü

Antalya'nın Kemer ilçe Belediye Başkanı Hasan Şeker Almanya'da bulunan Kemer'in kardeş şehri Schwabach'ta ve Nürnberg'de ziyaretlerde bulundu.

Başkan Şeker, Almanya'da yer alan Belediye Başkanlarının eğitimi için verilen 2 toplantıya katıldı. Şeker ayrıca, Nürnberg'de Antalya Nürnberg Kardeşşehir Koordinatörü Dr. İsmail Baloğlu tarafından düzenlenen, Almanya'nın Bavyera Eyaleti yeni Başbakanı Günther Beckstein ve 5 yüz civarında doktor ve üst düzey yöneticinin katılığı baloya katıldı.

Başkan Şeker Almanya dönüşü yaptığı açıklamasında, "Almanya'da çok önemli 2 gün geçirdim. 2 ciddi toplantıya katıldım. Birincisi belediye başkanlarını eğitmek için yapılan toplantıydı. Yüz 50 civarında belediye başkanı bu toplantıda Kemer'i selamladılar. Bu çok önemli bir olaydı. İkincisi Antalya Nürnberg Kardeşşehir Koordinatörü Dr. İsmail Baloğlu tarafından düzenlenen ve Almanya'nın Bavyera Eyaleti yeni Başbakanı Günther Beckstein ve 5 yüz civarında doktor ve üst düzey yöneticinin katılığı baloya katılmamdı. Dr.İsmail Baloğlu'nu artık Kemer'de herkes tanıyor diyen Şeker, Baloğlu Almanya'da ki elimiz ayağımız her şeyimiz. Bu baloya 5 yüz civarında doktor ve üst düzey yönetici katıldı. Alman dostumuz eski içişleri bakanı Almanya'nın Bavyera Eyaleti yeni Başbakanı Günther Beckstein dostumuz da bu baloya teşrif ettiler. Çok güzel bir konuşma yaptı. Bu sene seçimden dolayı tatile çıkamadığını ancak bu yıl Kemer'e geleceğini ifade etti ve katılan herkesi tatile Kemer'e gitmelerini önerdiğini ifade etti.

Şeker, Bu gecenin çok güzel ve önemli bir olayıydı. Bunların yanı sıra kardeş şehrimizde Kardeş şehrimizin komite başkanı sayın Ayşe Bıyık ile temaslarda bulunduk diğer dernek başkanlarımızla ile görüşmeler yaptık. 2008 yılı şubat ayının 17 sinde Schwabach'a gideceğiz. Orada bir kutlamamız olacak. Oradaki belediye başkanımız 36'cı yılını doldurarak emekli oluyor. Hem 10. yılı kutlayacağız hem de kendisine veda edeceğiz. Şimdiden esnaf ve otelci arkadaşlarımıza çağrı yapıyorum. Bu kutlamaya orada bize katılırlarsa çok mutlu oluruz Herkesi davet ediyoruz. Bunun akabinde 2008 Mayıs ayında Kemer'de 10 yıl kutlaması yapacağız. Kardeş şehir bandosu ve karnaval gurupları geliyor. Mayıs ayında da esnaf ve otelci arkadaşlardan büyük destek bekliyoruz. Tahmin ediyorum 80 -100 kişi mayıstaki kutlamalarda bulunacak. "dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2007 Salı 16:37:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?