7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Başkan Şeker Macaristan'da

Antalya’nın Kemer ilçe Belediye Başkanı Hasan Şeker kardeş şehir ilişkilerini görüşmek üzere, Macaristan başkenti Budapeşte'ye 200 kilometre mesafedeki Heviz şehrine gitti.

Ekim ayında Heviz Belediyesinden gelen yetkililer ile Kemer'de görüşen Hasan Şeker, Hevis Belediye Başkanı Vertes Arpad'ın davetlisi olarak bugün Budapeşte' de şehir turu yaptıktan sonra, Hevis' e hareket etti. 3 gün Heviz'i gezecek ve ikili görüşmelerde bulunacak olan Şeker, burada Heviz Belediye Başkanı Vertes Arpad ile de bir araya gelecek.

ÜNLÜ HEVİZ GÖLÜ

Macaristan’ın Heviz şehrinde dünyaca ünlü Heviz Gölü de bulunuyor. Heviz Gölü Macaristan'ın Zala ilinde, Keszthely kentine 5 kilometre uzaklıkta, Balaton Gölü'nün batı ucuna yakın bir noktada bulunan termal bir göl. 47 bin 500 metrekarelik yüzölçümü ile dünyadaki en büyük termal göl olma özelliğini taşıyan gölün suyunun oldukça hızlı bir şekilde akması nedeni ile göldeki suyun hemen her gün yenilendiği düşünülmektedir. Sağlık turizmi açısından yaralanılan gölün suyunda yaralı miktarda sülfür bulunur. Bugüne dek gölde yaşayan bir çok tür tespit edilmiştir.
Heviz, Almanya'dan ve Avusturya'dan turist çeken ve termal tesisleri ile ünlü bir şehir. Bölgede çok sayıda otel bulunuyor.

 

iha
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2007 Salı 17:42:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?