22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Başkan Şeker'den esnaf ziyareti

Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker, esnaf ziyaretinde bulundu. Liman caddesinde esnafı gezen Başkan Şeker, esnafın zor durumda olduğunu belirterek, esnafın rahat etmesi ve geleceği açısından çareler üretmek zorunda olduklarını söyledi.

Şeker, esnafların çaylarını içerken, Tekirova’dan Beldibi’ne kadar olan bölümde geçmişte çok fazla ticari sahanın açıldığını ve bunun da esnafa olumsuz olarak yansıdığını ifade etti.

Başkan Şeker yaptığı açıklamada, “Esnafımızın durumu gerçekten çok kötü. Buna inanılmaz üzülüyorum. Dünyada da çok ciddi bir ekonomik kriz var. Buna bağlı Türkiye’de de bir kriz var. Bu krizler esnafımızı olumsuz etkiliyor. Bakınız, örneğin bu krizler ile birlikte bugün Kemer genelinde inşaatlarda çok ciddi yavaşlama var. Ama bizler bu krizin atlatılması için esnafın kurtulması için değişik alternatifler düşüneceğiz. Kemer’de dükkan sayısı çok fazla.Geçmişte çok fazla ticari sahalar açıldı. Maalesef bu hale gelindi. Sadece Kemer merkezi değil beldelerdeki durumda ortada. Bugün Tekirova’dan Beldibi’ne dükkan sayısını saymak bile imkansız hale geldi. İşte bizde esnafı kurtaralım diye projeler üretmeye devam ediyoruz. Bunun için hepimizin bildiği gibi Kruvaziyer gemilerinin Kemer’e yanaşması için limanın genişletilmesi ve bu gemilerin limana yanaşması konusu var. İnşallah bu çalışmayı başaracağız. Eğer bu gerçekleşirse de Kemer esnafına çok ciddi katkı sağlanacak. Bunun yanı sıra otel yapımına artık bir müddet son verilmeli diye düşünüyorum. Birçok turizmci, acenteci bir dönem artık otel yapımının biraz durmasından yana tavır izliyor. Gerçekten esnafımızın durumu çok üzücü. Sadece esnafımızın değil, herkesin durumu kötü. Geçen yıl bu zamanda açık olan otellerimiz bu yıl kapalı. Çünkü çok ciddi zararlar söz konusu” dedi.

Esnafla, her türlü olumsuzluğa rağmen 2008 için umutlu olduklarını ve sezonu beklediklerini belirtirlerken, Başkan Şeker’in ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

 

iha
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2008 Pazartesi 17:05:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?