22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Başkan Şeker'den öğretmenine ziyaret

Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker, 24 Kasım öğretmenler günü nedeniyle kendisini okutan İlkokul öğretmenine bir ziyaret gerçekleştirerek, öğretmenler gününü elini öperek kutladı.

Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker, kendisini Kemer İlkokulunda okutan İlkokul öğretmeni Korkmaz Şahinboy'un kaldığı Erol Pansiyona bir ziyaret gerçekleştirerek, öğretmeninin 24 Kasım öğretmenler gününü elini öperek ve çiçek vererek kutladı. Ziyarette bir buket karanfil ile gelen Başkan Şeker yaptığı kısa ziyarette, Öğretmeni Korkmaz Şahinboy'un o yılardaki eski fotoğrafları ile eski günlere döndü. Kemer'i çok sevdiğini ifade eden Korkmaz Şahinboy, kış dönemlerinde Kemer'de kalırken, yaz aylarında da çocuklarının yanında İstanbul'da kalıyor.

ESKİ KEMER'İ VE OKULU ANLATTI

Başkan Şeker'in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren öğretmeni Korkmaz Şahinboy, kısa da olsa eskileri anlatırken, "Ben 1941 Kars doğumluyum. Kemer'le olan bağlantımız 1960 yılına denk geliyor. O dönem Öğretmen askerlik için Kemer'e geldim. Bu dönem ihtilal zamanı. Kemer'e gelirken nasıl bir yere geleceğimi hep merak ettim. Sorduk soruşturduk nasıl bir yere gidiyoruz? Diye. O zaman karadan ulaşım yok. Ancak deniz yolu var. 1960'larda eylül veya ekim ayı. İndik Kaleiçi limanına. O zaman pancar motorlar var. Kaleiçi’nden şimdiki Mehmet Kaptan dedikleri kişinin teknesine bindik. Ayışığı'nda küçük burunda bir beton iskele vardı. O iskeleye indirdiler bizi. 1.5 metre civarında taştan yapılmış bir iskeleydi. Topraklı taşlı yollardan ilerleyerek köy meydanına geldik. Meydana geldiğimizde bir su kuyusu vardı körlenmiş bir kuyuydu. Yeni anlamıyla çınarlı kavşağın olduğu yer. Orda köyün tek kahvesi vardı. Arap Zeki'nin kahvesi diyorlardı. Köyün muhtarı Pertev Tuncer ve Naiye müdürü Kemal Beyle okula geçtik. "

O dönem aralarında Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker'in de olduğu öğrencilere öğretmenlik yaptığını ifade eden Korkmaz Şahinboy, "Ben o dönem ikinci ve üçüncü sınıfları okuttum. Okulun tamamında 100 kişi bulunuyordu. O dönemde öğrenciler beni görünce bahçe duvarı vardı, hepsi oraya yığıldılar duvarın oradan beni seyretmeye başladılar. Kendimi sanki sirke çıkmış bir akrobat gibi hissettim. Geldik yerimiz belli değil., bana yatacak bir ev ayarlandı. Bakımsız bir evdi ancak o zamanı inanın çok arıyorum. O dönem başkanımız Hasan Şeker çok saygılı ve çalışkan bir öğrenciydi. Zaten bu çalışkanlığı ve azmi şimdi onu burada Belediye Başkanı yaptı. Kendisi ile gurur duyuyorum." Dedi.

24 Kasım öğretmenler günü nedeniyle ilkokul öğretmenini ziyaret eden Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker ise "Şu anda oldukça heyecanlıyım. Öğretmenim karşısında hala o günleri hatırlar gibiyim. Tekrar öğretmenin ile özellikle böylesine özel bir günde bir arada olmak benim için çok özel bir duygu. Öğretmenimin ellerinden öperken onun 24 Kasım öğretmenler gününü de kutluyorum."dedi.
Başkan Şeker, ziyaretin ardından öğretmeni Korkmaz Şahinboy ile birlikte her yıl geleneksel olarak Güven Kolejinde öğretmenlere verilen yemeğe birlikte katıldılar."

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 17:40:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?