1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Başkan Sözen MATSO'ya konuk oldu

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası ( MATSO) mayıs ayı meclis toplantısına katıldı.

MATSO Başkanı Dr. Şükrü Vural sıkıntıları dile getirirken, Belediye Başkanı Sözen, gerek seçim öncesinde gerekse seçimlerin ardından yaptıkları görüşmelerde sorunlara vakıf olduğunu, çözümü için başta MATSO olmak üzere tüm sivil toplum örgütleriyle işbirliği içerisinde çalışacağını söyledi

MATSO Mayıs ayı meclis toplantısı, Meclis üyeleri, Meslek grubu temsilcileri ve Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in katılımıyla MATSO Meclis başkanı Selçuk Senirli'nin başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan MATSO Başkanı Dr. Şükrü Vural, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'i ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek Manavgat ile ilgili tespit ettikleri sıkıntıları aktardı. Dr. Vural, "29 Mart sürecinde tüm Türkiye'de olduğu gibi Manavgat'ta da güzel bir seçim atmosferi yaşadık. Seçimlerde bayrağı göğüsleyen sayın Şükrü Sözen oldu. İnşallah iyi bir dönem geçirmesini ümit ediyoruz. Biz seçimden sonra oda yönetim kurul olarak sizlerle tartıştığımız bazı meseleleri sayın başkanımıza bir rapor halinde vermiştik. Tabi ki Manavgat'ımızın tek sıkıntısı sadece pazar yeri değil. Manavgat'ta ticareti nasıl canlandıra biliriz. Daha nasıl ileriye götüre biliriz. Çünkü ticaret olduğu yerde zenginlik vardır. Bunları sık sık tartışacağız. Manavgat'ta akşam ticaretini canlandırmamız lazım. Bütün dükkanların açık olmasını sağlamalıyız” dedi.

Manavgat’ın giriş ve çıkışlarındaki görüntü kirliliğinin kaldırılması gerektiğini belirten Vural, “Manavgat'ta belli bir mimari yapı özeliğimiz yok, en azından binalarımızın belli bir renk seçilerek boyanması gerekiyor. Belli bir mimari özelliği Manavgat'a kazandırmalıyız. Etraftaki çeşitli iş kollarına, galericiler, mermerciler gibi meslek guruplarını bir yerde toplayacak siteler yapmalıyız.”

Turistlerin şehir merkezine geldiklerinde tur otobüslerinin park edebilmesi için belli bir meydanlar yaratılması gerektiğini de ifade eden MATSO Başkanı Vural, şöyle devam etti; “Biz bu konuda şimdiki hali hazırda spor salonunun olduğu yer ve eski belediye binasının bulunduğu yeri öneriyoruz. Bunun yanında ırmakta tura çıkan teknelerin iniş yerlerinin düzenlenmesi şehre yakın yerlerin kazandırılması, bot turu yapan turistlerden şehrimizin daha iyi yararlanması gerekmektedir. Bizim en önemli konulardan bir tanesi de şehrin her yerine ticari alan yapılmamasıdır. Manavgat içinde çok sayıda boş dükkanımız bulunmakta. İmar planlarında şehrin her yeri ticari alan yapılır ise hali hazırdaki esnafımız zaten zor geçiniyor yeni açılacak ticari alanlar daha çok sıkıntı verecektir. İmar planı olmayan yerlere Pazar kurulmaması lazım. Ne kadar çok Pazar yeri olursa yerleşik esnafımızın işleri düşer. Belirli iş kollarında sıkıntılar var. Müteahhitlik ve hafriyatlık için belediyelerimizin yapacağı ihalelerinin ticaret odalarımıza duyurulması bizde odamızda bulunan o guruptaki arkadaşlarımıza duyurabilelim” diye konuştu.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ise, kendisini davet eden MATSO yönetimine teşekkür etti.Önümüzdeki süreç sadece bizim değil hepimizin sorumluluğunda diyen Sözen, “Bizler görev alırken görev almadan önce de şunu her yerde dile getirmeye çalıştık. Manavgat hepimizin sorumluluğunda, bunu en az bizler kadar sizlerde biliyorsunuz. Ticaret odası bünyesindeki arkadaşlarımızın donanımına birikimini her zaman takdir ettiğimizi çünkü bende bu bünyenin bir üyesiyim. El birliği ile Manavgat’ı şekillendirmemiz gerektiğini de her zaman söylüyorum” dedi.

MANAVGAT’I HAK ETTİĞİ YERE TAŞIYACAĞIZ

29 Mart Yerel seçimlerinde seviyeli bir süreç geçtiğini belirten Sözen, “bu sürece de her birinizin katkıları oldu. Ben bunun içinde sizlere teşekkür ederim. Aşağı yukarı 1 aydır görev yapıyorum. Ben bu dönemde tecrübeli büyüklerim ağlamamam gerektiğini tembih ettiler. İçinde bulunduğum durumu çok dile getirmemem gerektiğini söylediler. Ancak sadece şunu söyleye bilirim çok da iç açıcı değil durum. Ama her şeye rağmen yolumuza devam ediyoruz. Hiçbir şekilde mazeretimizin olmadığını da her yerde ifade ediyoruz. Manavgat’ı el birliği ile hak ettiği yere taşıyacağız. Bunu içinde sizlerin fikirlerine her noktada ihtiyacımız var. Biz bu bir aylık süreçte bir şeyler yapmaya çalıştık.”

Sözen sözlerine şöyle devam etti; “Manavgat’ın öncelikle turizm yaz sezonuna hazırlanması gerekiyordu. Bunun için asfalt çalışmalarımıza acilen başladık. Irmak kenarı düzenlememiz için gayretlerimiz oldu. Irmak kenarlarındaki ışıklandırmalarımızı tamamını yeniledik ve zabıta hareketliliği başlattık. Bizleri utandıracak şekilde ırmağa foseptik karışımları vardı. Bunları tek tek tespit ederek önüne geçtik. Pazar yeriyle ilgili bir atılım yaparak meclisten oy birliği ile geçirdik. Bununda çalışmasını yapıyoruz ay sonuna kadar bu çalışmalar bitirip taşımış oluruz. Bunu yaparken de geçmiş sıkıntıları da göz önünde bulundurarak, yangın vanaları oluşturacağız. 37 yerde tespitini yaptık. Bir ambulansında yolda hazır bekletilmesi konusunda bir karar söz konusu. Pazarın geri gelmesi her kesin ortak düşüncesi. Turist getiren araçları ise mevcut futbol sahasının olduğu yerde toplamayı düşünüyoruz. Eski belediyenin orasını önerdiniz ama orası sıkıntı yaratacak. Çünkü orası o kadar çok otobüsü kaldıramaz. Belki meydan kaldıra bilir ama giriş ve çıkışlarda sorun yaşanır. Belli meslek guruplarının Manavgat’tan çıkartılması konusu bizim düşüncelerimizde de var. Ama takdir edersiniz ki Manavgat’ta siyaset yapmakta görev yapmakta bir hayli zor. Bunlar birden bire olacak şey değil. Programımızı ağır ağır başlatıyoruz bunları da hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Toplantının kalan bölümünde Manavgat’ın sorunları ve çözüm önerileri ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 09:45:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?