21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Başkan Türel'e kardeş şehir teklifi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile bir araya gelen Romanya'nın Ankara Büyükelçisi İon Pascu, Antalya'nın Constanta kenti ile kardeş şehir ilişkileri kurmasını teklif etti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel, Romanya- Türkiye İş Forumu'na katılmak üzere Antalya'da bulunan Büyükelçi İon Pascu ile Forum'un yapıldığı Antalya Expo Center'da bir araya geldi.

Türk iş adamlarının Romanya'da önemli yatırımlar yaptığını söyleyen Romanya Büyükelçisi İon Pascu, "Romanya ile Türkiye arasındaki ticaret ilişkileri her geçen gün artarak devam ediyor. Ülkeler arasındaki sıcak ilişkiler kentler arasında da sürmesi gerekiyor. Yaklaşık 40 bin Türk etnik kökenli Romen vatandaşının yaşadığı Karadeniz sahilindeki Constanta kenti ile Antalya kardeş şehir ilişkisi kurabilir" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise Pascu'ya Antalya'ya geldiği için teşekkür ederek, "Karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi için her türlü desteği vermeye hazırız. Constanta ile kardeş şehir olma konusunda çalışma başlatacağız."dedi
Başkan Türel, toplantının ardından Romanya Büyükelçisi İon Pascu'ya Antalya'yı ziyaretleri anısına plaket verirken, Antalya tanıtım seti ve damak tadı reçeli de hediye etti.

Konuk Büyükelçi Pascu da Başkan Menderes Türel'e, Romanya'yı tanıtan bir set ile müziklerinin bulunduğu bir cd armağan etti.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2008 Cumartesi 14:26:57
Güncelleme :2 Kasım 2008 Pazar 09:28:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?