21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Başkan Türel'e meslektaşından ziyaret

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i ziyaret eden Karadağ'ın Ulcinj Belediye Başkanı Gzim Hajdinaga, iki belediye arasındaki kültürel ilişkilerin geliştirilmesini istedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 9. Uluslararası Antalya Çocuk Festivali'ne folklor ekibi ile katılan Karadağ'ın Ulcinj Belediye Başkanı Gzim Hajdinaga, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i ziyaret etti. Ziyarette, Fenerbahçe Basketbol Takımı'nın ünlü oyuncusu Mirsad Türkcan, Büyükşehir Belediyesi Basketbol Genel Direktörü Doğan Hakyemez de bulundu.

Ulcinj Belediye Başkanı Gzim Hajdinaga, Antalya'da bulunmaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirterek, “Folklor ekibimiz, belediyenizin düzenlediği şenlikte gösteri sunacak. Biz de ekibimizi yalnız bırakmamak için Antalya'ya geldik” dedi. Daha önce de Antalya'ya geldiğini ve kenti değişmiş bulduğunu belirten Gzim Hajdinaga, Başkan Türel'in başarılı hizmetler gerçekleştirdiğini söyledi.

Ulcinj'in küçük bir turizm şehri olduğunu anlatan Hajdinaga, “Şehrimiz Osmanlı döneminin önemli tarihi bir kentidir. Özellikle yatak kapasitesi bakımından yaz aylarında yoğun turist ağırlıyoruz. Türk yatırımcılardan kentimize yatırım yapmalarını bekliyoruz. Kültür ilişkilerimizin gelişmesini istiyoruz” diye konuştu. Hajdinaga, Başkan Türel'i Ulcinj'e davet ederek “Sizi şehrimizde ağırlamaktan gurur duyarız” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de Ulcinj Belediye Başkanı Gzim Hajdinaga'nın ziyaretinden mutluluk duyduğunu belirtti. Başkan Türel, konuk başkana Antalya ve belediye çalışmaları hakkında kısa bir bilgi verdi. Başkan Türel, Hajdinaga'nın daveti için teşekkür ederek, “Osmanlı medeniyetlerinin tarihi eserlerinin izlerinin olduğu şehrinizi görmek isterim. Vakit bulabildiğim takdirde şehrinizi ziyaret edeceğim” şeklinde konuştu.

Ziyarette Mirsad Türkcan ve Doğan Hakyemez'in de bulunmasıyla basketbol üzerine sohbet edildi. Fenerbahçeli Basketbolcu Mirsad Türkcan, Ulcinj Belediye Başkanı Hajdinaga'nın da eski basketbolcu olduğunu söyledi. Ziyaretin sonunda Başkan Türel, konuk başkana Antalya tanıtım seti ve damak tadı turunç reçeli hediye etti. Konuk Başkan'da Başkan Türel'e Ulcinj'i tanıtan hediyeler sundu.

.
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2008 Salı 11:35:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?