1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Başkan'a hüzünlü veda

Kepez Belediyesi'nin, Peygamberimiz Hz. Muhammet'in (SAV) dünyaya gelişinin kutlandığı "Kutlu Doğum Haftası" dolayısıyla düzenlediği gecede, Başkan Erdal Öner’i uğurlamanın hüznü yaşandı.

Kepez Belediyesi'nin, Peygamberimiz Hz. Muhammet'in (SAV) dünyaya gelişinin kutlandığı "Kutlu Doğum Haftası" dolayısıyla Kepez Erdal Öner Spor Salonu’nda düzenlediği geceye Kepez Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, kamu kurum ve kuruluşlarının il müdürleri, Kepez Belediye Meclis Üyeleri, Kepez Belediye Başkan Yardımcıları, mahalle muhtarları, Kepez Belediyesi çalışanları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kura’nı Kerim okunmasıyla başlayan Kutlu Doğum gecesinde, Antalya İl Müftüsü Mahmut Yeleser, “Hiçbir millete nasip olmayan Hz. Muhammed’i, anma kutlama haftası yapıyoruz. Cenab-ı Hak haftanızı mübarek eylesin” dedi.
Barış Peygamberi Hz. Muhammet Mustafa’nın (SAV) mesajının doğru tanıtımına yönelik bu ve benzeri faaliyetlere günümüzde çok ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, “Diyalog, hoşgörü ve tolerans eksikliği, farklılıklara karşı tahammülsüzlük ve farklılıklarla barış içinde bir arada yaşama konusunda yaşanan sorunlar gündelik hayatımızı doğrudan etkiler hal almıştır. Böyle bir ortamda, Hz. Peygamberin insanları kardeş yapan, insana sırf insan olduğu için değer veren, nefret olan yere sevgiyi, kuşku olan yere inancı, ümitsizlik olan yere ümidi, karanlık olan yere aydınlığı, üzüntü olan yere sevinci ikame eden, barış ve rahmet yüklü mesajına daha çok ihtiyaç duyulmaktadır” dedi.

ŞİMDİLİK YOLCUYUZ

Kutlu Doğum gecesinde, Kepez Belediye Başkanı olarak, şimdilik, son kez size hitap etmenin hüznünü de yaşıyorum diyen Öner, şöyle devam etti: “Enver Paşa’nın, ‘Yolcu gidecek, yol kalacak.’ sözü gibi biz de 30 Mart sabahı, millete hizmet etme makamından şimdilik yolcu olacağız. Geri de yollar, eserler, paylaşılan umutlar, sevgiler, kazanılan gönüller, dostluklar kalacak. Kimseye kırılmadan, küsmeden, kin ve nefretten uzak, kutsal bir görev olan halka hizmet etme görevini, hizmet ederek, sorunları çözerek, geride hoş sevdalar bırakarak tamamladığımıza inanıyorum.”

KEPEZ’İ ANTALYA’NIN YILDIZI YAPTIK

Konyalı Mevlana Muhammet Hadimi’nin, “Kamil odur ki bıraka dünyada bir eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser.”Sözünü anımsatan Başkan Erdal Öner, “Hizmet mazbatasını elime aldığım günden bugüne, her şeyin en iyisini hak eden, varoş olmakla küçümsenen Kepez’e, çağdaş bir kent kimliği kazandırmak, insanımızı mutlu etmek için durmaksızın çalıştık. 5 yılın sonunda Kepez’i, Antalya’nın yıldızı, yeni cazibe merkezi yapmanın haklı gurunu sizlerle birlikte yaşıyoruz. Düne kadar kapalı semt pazarlarında gerçekleştirdiğimiz Kutlu Doğum ve benzeri etkinlikleri, şimdi Türkiye’nin en büyük spor salonunda yapmanın kıvancını sizlerle paylaşıyoruz. İşte bizim eserimiz burada. İşte bizim eserimiz çamursuz, tozsuz yollarda, Kepez’imizi güzelleştiren büyük parklarda, 50 yıllık tapu sorununun çözümünde, en önemlisi vatandaşla devletin kucaklaşmasında.”

GÖNÜLLER KAZANDIK

Biz, milletin efendisi değil, hizmetkarıyız, diyerek hizmet yoluna çıktıklarına vurgu yapan Öner, şunları söyledi; “Kepezli hemşerilerime tepeden bakmadık. Mütevazı olduk. Kapı kapı dolaşıp sevgileri, acıları paylaştık. Kepezli kendini itilmiş, ötelenmiş, güçsüz umutsuz hissetmeyecek, dedik. Yunus Emre’nin dediği gibi “Ben gelmedim dava için benim işim sevi için/ Dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim.”
Biz de Kepez’imizin, güzel insanının gönlünü kazanmaya gelmiştik. Yapılan sıcak asfalt, park, belediye hizmeti bir süre sonra unutulur. Ama paylaşılan acılar, sevinçler, uzatılan şefkat eli, içilen bir bardak çay unutulmaz. Biz insanımızla kucaklaştık. Kepez’i, birlikte yönettik. Çileyi, sevinci birlikte paylaştık. İşte bizim Kepez’deki güzel sevdamız gönüller kazanmaktır. Bugün Kepez’in sokaklarını dolaşırken güzel insanımızın teşekkürleri, Allah razı olsun demeleri, gönülleri kazandığımız gösteriyor.”
“Temiz iş, temiz el ister.” diyen Başkan Erdal Öner, “Biz de Kepez Belediye Başkanlığı görevine temiz bir elle, ayakla geldik, 30 Mart sabahı da Kepez Belediyesi’nden, tertemiz bir elle, ayakla, yürekle gideceğiz. Alnımız ak, başımız dik yaptığımız hizmetlerin arkasındayız. Yeniden aday gösterilmediği için kimseye dargın değilim. Yapacak çok işimiz, aş götürecek evimiz, birlikte ağlayıp sevineceğimiz günlerimiz, projelerimiz vardı. Ama nasip buraya kadarmış. Alınan karardan dolayı hiç kimseye dargın ve küskün değilim. Benim davam makam değil, hizmetti. Şimdilik hizmete mola veriyorum. Ama Kepez’in, Antalya’nın gelişmesi için çalışmaya, kentin yararına olan hizmetleri savunmaya, insanımızla kucaklaşmaya, onları ziyaret etmeye devam edeceğim.
Ben yapmadım, birlikte yaptık. İşçimle, memurumla, Çankaya Mahallesi’ndeki Ahmet amcayla, Baraj Mahallesi’ndeki Ayşe teyzeyle, Altınova’daki çiftçimle, Dokuma’daki esnafımla, muhtarlarımla, meclis üyelerimle, başkan yardımcılarımla güzel ve mutlu bir Kepez için çalıştık ve başardık. Huzurlu ve mutlu gidiyorum. Artık Kepez’de çocukların yüzü gülüyor.”

HELALLİK İSTEDİ TEŞEKKÜR ETTİ

Kepezliler’den helallik isteyen Başkan Erdal Öner, “Kepez’i, modern bir kent yapma sevdamıza yürekleriyle, emekleriyle katkı yapan başkan yardımcılarıma, meclis üyelerime, işçime, memuruma, şirket çalışanıma, muhtarlarıma, 380 bin Kepezli kardeşime yürekten teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Olur ya derdine derman olamadığımız, görüşemediğimiz, hizmet götüremediğimiz insanımız varsa hakkını helal etsin” dedi.
Sözleriyle dünya barışına katkı sağlayan büyük düşünür Hz Mevlana’nın “ Her gün bir yerden göçmek ne iyi/ Her gün bir yere konmak ne güzel/Bulanmadan, donmadan akmak ne hoş/Dünle beraber gitti cancağazım, ne kadar söz varsa düne ait/ Şimdi yeni şeyler söylemek lazım.” Sözünü hatırlatan Öner, 1 Nisan itibaren Kepez’de, Antalya’da yeni şeyler söyleyeceklerini de dile getirdi.
Öner, konuşmasını “Şimdilik hepinize Allah’a ısmarladık, diyorum” sözleriyle tamamladı.

Başkan Erdal Öner’i, konuşmasının ardından salonda bulunan davetliler, uzun süre ayakta alkışladı. Kepez Belediyesi, çalışanları da, Öner’e, başarılı hizmetlerinden dolayı çiçek ve plaket takdim etti. Plaketin üzerinde “5 yıllık göreviniz süresince sizlerin göstermiş olduğu onurlu ve mütevazı, gururlu ve kadirşinas davranışlar kalbimizde yaşayacaktır. Başarılı hayatınızın hep mutlu, yarınlarınızın umut ve aydınlık olmasını diliyoruz. Sizi asla unutmayacağız.” sözleri yer aldı. Tasavvuf Müziği’nin yer aldığı etkinlikte, davetlilere yemek de ikram edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 15:02:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?