21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Başörtüsüne özgürlük eylemi

Antalya'da, bazı dernek üyeleri ve türbanlı öğrenciler, başörtüsü ile üniversiteye girilememesini eleştirerek eylem yaptı.

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın başörtüsü ile öğrencilerin derslere alınabileceği yönündeki genelgesine rağmen içerisinde Akdeniz Üniversitesi'nin de bulunduğu bazı üniversitelerin başörtülü öğrencileri kampüse almamasına tepki geldi.

Öğrencilerin başörtüsü ile üniversiteye girememesini eleştiren HUKUKDER, Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER), Teknik Elemanlar Derneği (TEKDER), Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖGDER) üyeleri ile türbanlı öğrenciler, AÜ Rektörü Mustafa Akaydın'ı protesto etti.

AÜ giriş kapısı önünde yapılan eylemde bazı başörtülü öğrencilerin üniversiteye girmek istemeleri emniyet güçleri tarafından engellendi. Dernekler adına açıklama yapan HUKUKDER Başkanı Mahmut Celal Okudan, başörtüsüne tahammül edemeyenlerin gerçek niyetlerinin belli olduğunu söyledi. Anayasa değişikliklerinin üniversitelerdeki kıyafet ayırımcılığına son vermek üzere yapıldığını belirten Okudan, başörtüsü ile öğrencileri almayan yetkililerin de başörtüsünü yasaklayan bir madde göstermek zorunda olduklarını söyledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 29 Şubat 2008 Cuma 18:26:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
esra deniz IP: 81.213.102.xxx Tarih : 1.03.2008 11:55:56

bu başörtüsünü neden bu kadar öne sürüyosunuz anlamadım milletin o kadar derdi varken sizin tek tartıştığınız konu başörtü siz değilmiydiniz eşitlikten bahseden siz değilmiydiniz demokrasiden bahseden nerde eşitlik nerde demokrasi sen mini etek giyince bişey olmuyo ben uzun etek giyince mi sorun oluyo aradaki 50cm kumaş farkını sorun ediyosunuz ben kapalıyım arkadaşım açık beraber kolkola gezerken bize neden kötü bişey yapıyomuşuz gibi bakılıyo önemli olan anlaşmak değil mi fikirlerimiz farklı ama birbirimizin fikirlerine saygı duyuyoruz dinimizin emri olan başörtüsünü isteyen takar istemeyen takmaz kimse karışamaz zaten dinini bilen biri dinde zorlama olmayacağını bilir bizim peygamberimiz bile öyle söylemiştir kesinlikle zorlamayınız diye türk milleti şehidine ağlarken siz devam edin başörtüsünü tartışmaya diyecek bişey bulamıyorum!!!!!!!?????