1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Başpehlivan altınla ödüllendirildi

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 648. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin ve 2009’yılının Başpehlivanı olan Mehmet Yeşilyeşil’i, Cumhuriyet altını ile ödüllendirdi.

648. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde, Recep Kara’yı finalde yenerek Altın Kemer’in sahibi olan Mehmet Yeşilyeşil, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’yü makamında ziyaret etti. Tütüncü, başarısından dolayı başpehlivanı kutlayarak, “Antalya’nın ismini bütün Türkiye’ye duyurdun. Başarınla gururlandık.” dedi.

648. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni yerinde izlediğini anımsatan Tütüncü, Kırkpınar’da heyecanını paylaştığı Mehmet Yeşilyeşil’in, sporcu ahlakını muhafaza ettiği sürece başarılarını devam ettireceğine inandığını belirtti.

Tütüncü, Yeşilyeşil gibi sporcuların, gençlere örnek olduğuna da işaret ederek, “Gönlümüz, yüreğimiz, imkanlarımız sizlerle, ata sporumuz güreşle birliktedir. Antalya, sizlerden çok şeyler bekliyor” dedi. Tütüncü, başpehlivandan, uluslar arası şampiyonlarda da ay-yıldızlı bayrağı en yukarılara çıkarmak için mücadele etmesini de istedi.

Avrupa Gençler Serbest Güreş Şampiyonası’nda 120 kiloda Avrupa Şampiyonu olduğunu hatırlatan Mehmet Yeşilyeşil ise olimpiyatlarda da Türkiye’ye altın madalya kazandırmak istediğini dile getirdi.

Başkan Hakan Tütüncü, 648. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin ve 2009’yılının başpehlivanı olan Mehmet Yeşilyeşil’i, başarısından dolayı Cumhuriyet altını hediye etti.

Ziyarette Kepez Belediye Meclis Üyesi Adlıhan Dere de yer aldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2009 Perşembe 10:47:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?