21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Başpehlivana coşkulu karşılama

645. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı kazanan Osman Aynur ve güreşlerde üçüncü olan Recep Çakır, Antalya'nın Serik İlçesi'nde büyük bir coşkuyla karşılandı. 

Serik girişinde Belediye Başkanı Mehmet Habalı ve Serik Ülkü Ocağı'na mensup gençler tarafından karşılanan Başpehlivan Osman Aynur, Atatürk Meydanı'nda toplanan 2 bine yakın vatandaşları selamladı. 

Serik Belediye Başkanı Mehmet Habalı, burada yaptığı konuşmada, Osman Aynur'un Serikliler'e yaşattığı mutluluğun tarifinin mümkün olmadığını söyledi. 

Serik Belediye Meclisi tarafından Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde dereceye giren Serikli güreşçilere ödül verilmesi kararı alındığını ifade eden Habalı, "Bu karar uyarınca güreşçimize 20 bin YTL ödül veriyoruz. 

Kendisinden en az 2 kez daha başpehlivanlık bekliyoruz. Altın kemerin ilelebet sahibi olmasını istiyoruz. 

Bunu başardığı takdirde Serik Belediye Başkanı olarak diyorum ki, güreşçimizin heykelini Serik'in girişine dikeceğiz" dedi. 

Karşılama töreninde kısa bir konuşma yapan Başpehlivan Osman Aynur, çok heyecanlı olduğunu belirterek, "Böyle bir coşku görmedim ve yaşamadım. 

Hepinize çok teşekkür ediyorum. Başpehlivanlık çok zor kazanılıyor. 

Yeniden başpehlivan olmamı istiyorsanız, önümüzdeki yıl ve sonraki yıllarda Serikliler'i Kırkpınar'da görmek istiyorum" diye konuştu. 

Serik Belediye Başkanı Mehmet Habalı'nın makamında bir süre dinlenen Aynur, Antalyaspor A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi Mithat Yılmaz tarafından 10 bin YTL, Serikli işadamı Muhammet Konur tarafından ise 10 bin YTL ve cumhuriyet altınıyla ödüllendirildi.
 
Daha sonra Ülkü Ocağı'nı ziyaret eden Osman Aynur'a Kırkpınar güreşlerinde üçüncü olan Recep Çakır ile MHP'li Serik Belediye Başkanı Mehmet Habalı ve işadamı Mithat Yılmaz da eşlik etti. 

Ülkü Ocağı'nda gençlerle sohbet eden Aynur, kazandığı başarının ardında büyük bir ekip çalışması olduğunu söyledi. Serikli olarak kendilerinden birisinin Kırkpınar gibi devler arenasında elde ettiği başarının çok önemli olduğunu kaydeden Serik Ülkü Ocakları Başkanı Fuat Aktaş ise, 

"Osman Aynur kardeşimizin elde ettiği başarı artık Ülkü Ocakları'nda bulunan genç arkadaşlarımızın önüne bir hedef olarak konuldu. 

Serik Ülkü Ocağı'na mensup olan genç kardeşlerimiz bu hedefi aşmak, çıtayı daha yükseğe taşımak için kıyasıya mücadele edeceklerdir" dedi.
 
Bu arada, CHP Serik İlçe Başkanı İbrahim Demir, Osman Aynur ve Recep Çakır onuruna yemek verdi.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2006 Çarşamba 16:15:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?