21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Başpehlivan'a görkemli karşılama

647. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde ikinci kez başpehlivan olan Recep Kara, Antalya'nın Serik İlçesine bağlı Belek Beldesi'nin Belediye Başkanı Yusuf Mecek ve Belek Belediyesi adına birlikte yarıştığı güreşçilerle Antalya'ya geldi.

Havalimanında Belek beldesinden yüzlerce vatandaş tarafından çiçeklerle karşılanan Recep Kara, Belek Belediye Başkanı Yusuf Mecek ile birlikte vatandaşlar tarafından omuzlarda taşındı. Başpehlivan, yüzlerce araçlık konvoyla Belek beldesine götürüldü. Belde girişinde kurban kesilerek karşılanan başpehlivan Kara ve beraberindeki güreşçiler için konvoy düzenlendi. Konvoya vatandaşlar büyük bir ilgi gösterdi.

Kırkpınar'a katılan pehlivanlar için bir tören düzenlendi. Törende bir konuşma yapan Belek Belediye Başkanı Yusuf Mecek, "Belek Belediyesi olarak ata sporumuz güreşin yaşaması için her zaman katkı sağlayacağız. Belediye yağlı güreş takımızda miniklerde başpehlivanlığa kadar onlarca güreşçi var. Ata sporumuzun yaşaması için elimizden gelen herşeyi yapacağız" dedi.

Serik'in pehlivanlar diyarı olduğunu kaydeden Başkan Mecek, "Belek Belediyesi adına güreşçimiz Recep Kara'nın aldığı altın kemer sadece Belek'in değil, tüm Serik halkının da kemeridir" dedi.

Başpehlivan Recep Kara, böylesine büyük bir başarıyı Belek'e kazandırdığı için gurur ve mutluluk duyduğunu söyleyerek, "Bu benim Kırkpınar'da ikinci başpehlivanlığım. İnşallah gelecek sene de başpehlivanlığı kazanarak Altın Kemer'in daimi sahibi olacağım" dedi.

Törende yapılan konuşmaların ardından güreşçilere ödülleri verildi.
647. Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nde başpehlivan olan Recep Kara'ya 20 Adet Cumhuriyet altını, Belek'te bir daire ve Honda Civic marka oto, ilk sekize kalan Salih Dorum'a da 10 adet Cumhuriyet altını ve 1 adet Wolksvagen Passat araç hediye edildi. Diğer boylarda da dereceye giren güreşçilere altın hediye edildi. Törene Serik Belediye Başkanı Mehmet Habalı, ve işadamı Mithat Yılmaz'ın yanı sıra vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

Törenin ardından havai fişek gösterileri yapıldı ve sanatçı Murat Göğebakan'ın katıldığı eğlence programı düzenlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 11:49:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?