16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Başsavcı Tür’den uyarı

BAŞSAVCI TÜR’DEN UYARI

Korkuteli Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Tür, Osman Önal Yatılı İlköğretim Okulu ziyaretinde, ülke genelinde son aylarda yaşanan kayıp çocuklar ile ilgili olayları hatırlatarak eğitimcilere uyarıda bulundu.

Başsavcı Sinan Tür, “Türkiye’de son günlerde kayıp çocuk olaylarının ardından, okul önlerinde dolaşan yabancı şahısların küçük çocukları kandırdığı, cinsel istismar ya da organ mafyası ile ilgili haberler duyuyoruz. Biz de ilçemizde bu konuda daha tedbirli olmalıyız. Öğretmenlerimiz, okul içinde veya okul dışında şüpheli araç veya şahıs gördükleri zaman hemen polise bildirsinler” dedi. İlçe Emniyet Müdürlüğünün tüm okullarda, öğretmen, öğrenci ve velilere gereken uyarıları yapacağını belirten Tür, okul önlerinde önlemlerin artırılacağını ifade etti.

Öte yandan Korkuteli İlçe Emniyet Müdürü Cahit Sarı ise okulların, art niyetli kişi ya da grupların her zaman ilgisini çektiğine işaret ederek, “Okul içi, önü ve çevresini sıkı denetimlerle her zaman kontrol altında tutuyoruz. Art niyetli kişilerle mücadelede yöneticilere ve velilere de büyük görevler düşüyor. Okullarımız, geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin eğitildiği önemli kurumlardır. Korkuteli Emniyet Müdürlüğü olarak gençlerimizin güvenliği için azami kontrollerimizi sürdürüyoruz. Velilerimiz çocuklarını okullarına gönderirken rahat olsunlar. Her okulun önünde giriş ve çıkış saatlerinde ekiplerimiz görev başında. Öğrenciler bir sıkıntı olduğu zaman hemen polise söylesinler gereken yapılacaktır” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2010 Salı 09:44:05
Güncelleme :2 Mart 2010 Salı 11:44:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?