22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Baucon Yapex Fuarı açıldı

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafız Özak, Antalya'da düzenlenen Baucon Yapex Fuarı'nın açılışında yaptığı konuşmada, "Kriz var ancak anjiyosu da yapılıyor" dedi.

Turizm mimarisinde uzman uluslararası tek fuar olma özelliği taşıyan Baucon Yapex Antalya Expo Center'da açıldı.

Bu yıl 16. kez düzenlenen 350 firmanın yer aldığı 30 bin profesyonel ziyaretçiye ev sahipliği yapacak fuarın açılış törenine Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafız Özak, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ATSO Başkanı Kemal Özgen ve çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan Bakan Özak, fuara katılan şirketlerin güven içerisinde olması nedeniyle mutluluk duyduğunu söyledi.

Dünyada bir global kriz fırtınası estiğini hatırlatan Bakan Özak, şöyle konuştu: "Antalya'da herkesin moralinin yerinde olduğunu gördüm. Konuştuğum özel sektör temsilcileri güven içerisindeydi. Bu beni mutlu etti. Hükümet olarak yapmamız gereken şeyler var bunların bilincindeyiz. Tabiri caizse kriz var ancak anjiyosu yapılıyor. Sonuçları değerlendiriliyor. 6 yıllık başarılı göstergeler Türkiye'nin en az hasarla krizi atlatacağını gösteriyor. Bize düşen görevi yapacağız. Özel sektörde azim ve kararlılıkla çalışmalara devam edecektir. Özel sektöre destek vermemiz lazım. Bankacılık sektöründeki sorunları aşmamız lazım."

Konuşmasının ardından fuarın açılış kurdelesini kesen Bakan Özak, stantları tek tek gezerek yetkililerden bilgi aldı. Küçükçekmece Belediyesi tarafından kurulan standı da ziyaret eden Özak burada kurulan mini golf sahasında vuruş yaptı.

Fuar ziyaretinin ardından gazetecilerin "DTP'lilerin TBMM'de özerklik isteyen bir kitapçık dağıtmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Bakan Özak, şöyle karşılık verdi: "Kitapçığı görmedim. Ancak Türkiye bölünmez bütünlüğüyle demokratik, laik, sosyal bir hukuk
devletidir. Biz de bu konuda kararlıyız. Bu broşürü görmeden daha fazla yorum yapmak istemiyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 15:57:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?