1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Bayan Akaydın'dan ziyaret

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın eşi Dr. Günseli Akaydın, Konyaaltı’na bağlı Karatepe Köyü’nü ziyaret ederek, köy sakinlerinin sorunlarını dinledi.

Her hafta Antalya’nın farklı bir mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelen Günseli Akaydın, sorunlarına çözüm arıyor. Akaydın son olarak Konyaaltı İlçesi’ne bağlı Karatepe Köyü’ndeki vatandaşlarla buluştu. Köy Muhtarı Oktay Çivi tarafından karşılanan Dr. Günseli Akaydın, ilk olarak Antalya Ltd.’ne ait Biobest bambus arısı üretim merkezini gezdi.

Burada çalışan 30 köylü kadınla bir araya gelen Akaydın, “Antalya’nın bir köyünde böyle güzel bir tesis bulunduğunu görmek beni sevindirdi. Tesiste 30 köylü kadının istihdam ediliyor olması ayrı bir mutluluk. Hayat müşterek. Eşler hayat yolunda yan yana yürümeli” diye konuştu.

EL İŞLERİ DEĞERLENDİRİLECEK

Köy sakinleri ile sohbet eden Dr. Günseli Akaydın, sorunlarını dinledi ve Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal projelerini anlattı. Akaydın, daha sonra Karatepe Köyü sakinlerinden Yaşar ve Filiz Tosun’un evlerine konuk oldu. Günseli Akaydın, bahçıvanlık yapan Yaşar Tosun’a halı hediye etti.

Tosun ailesi ve komşularının sorunlarını dinleyen Akaydın, köylü kadınların el işlerini inceledi. Akaydın, Antalya Gönüllüleri Derneği bünyesindeki ‘Elim Sende Birimi’ ile kadınların el işlerinin değerlendirmelerine yardımcı olacaklarını söyledi.

ENGELLİ GENCE DAVET

Dr. Günseli Akaydın, Bahtılı Köyü’nden geçerken yolda akülü sandalyesi ile gezerken gördüğü 17 yaşındaki engelli Fatih Yediz’in yanına giderek, sohbet etti. Bir hastalık sonucu engelli kaldığını söyleyen Fatih Yediz’in Açık Öğretim Lisesi’nde öğrenci olduğunu öğrenen Akaydın, genci eğitim azmi için kutladı.

Günseli Akaydın, Fatih Yediz’i, Antalya Gönüllüleri Derneği’nin engelli birimine katılmaya ve aktif olarak görev almaya davet etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2009 Çarşamba 12:19:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?