21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Baykal, vatandaşların ve İslam Dünyası'nın bayramını kutladı

Ülkenin yeni bir bayrama geleneksel değerleriyle kucaklaşmak, sevgi ve hoşgörü duygularını paylaşma özlemiyle girdiğini belirten Baykal, ancak Türkiye'nin içinde bulunduğu koşulların, yurttaşların çok büyük bölümünün bayram coşkusunu gölgelediğini ifade etti.

Vatandaşların uzun süredir ağır sosyal ve ekonomik sorunlar altında ezildiğini, hükümetin olağanüstü yüksek vergi ve zam uygulamalarıyla bunaldığını kaydeden Baykal, ekonomik krizden çıkış için yeşeren umudun hükümetin kararsız, tutarsız, kamu yararı gözetmeyen, başına buyruk politikalarıyla kalıcı çözüme dönüştürülemediğini savundu.

Kamu iç ve dış borçlarının rekor düzeylere ulaşarak toplumun geleceğini ipotek altına aldığını anlatan Baykal, ekonomide yatırım ve kalkınma ortamının yaratılamaması sonucu işsizlik, yoksullaşma ve sosyal sorunların bunalım noktasına tırmandığını ileri sürdü. Baykal, şunları kaydetti:

''Ülkemizin anayasal rejiminin temelleriyle ilgili gizli bir gündem sinsice uygulanmaya çalışılmaktadır. Laik demokratik cumhuriyetimizin altın kuralını oluşturan din-devlet ilişkileri üzerinde tehlikeli oyunlar oynanmaktadır. Rejimimizin temel dengelerinin bozulması ülkemizin huzuru ve bütünlüğü üzerinde onarılamayacak yaralar açar. Atatürk ilke ve devrimlerinin, laik, demokratik, sosyal hukuk devletinin, sosyal demokrasinin evrensel değerlerinin ödünsüz savunucusu olan CHP, buna hiçbir şekilde izin veremez. Hükümetin izlemekte olduğu teslimiyetçi tutumla dış politikada bir kırılma noktasına gelinmiştir. Dış politikamızdaki bu gelişmeler hızla ulusal güvenlik ve çıkarlarımıza, uluslararası hukuk ve yükümlülüklerimize, evrensel barışa duyarlı bir çerçeveye oturtulmadığı takdirde Türkiye'nin bölgede etkinliği ve dünyadaki saygınlığı büyük yara alacaktır.''
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2004 Cumartesi 00:00:01
Güncelleme :1 Şubat 2004 Pazar 02:23:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?