1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Baykal arkadaşlarıyla buluştu

BAYKAL, LİSE ARKADAŞLARIYLA BULUŞTU

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 1955 yılında mezun olduğu Antalya Lisesi'ndeki okul arkadaşlarıyla resim sergisinde bir araya geldi.

Antalya'da emekli geometri öğretmeni Zekavet Gürcan, 2001 yılında vefat eden Antalya Lisesi resim öğretmeni eşi Behçet Gürcan'ın saklayıp arşivlediği resimlerini Muratpaşa Belediyesi'ne bağışladı. Bin 200'ü Antalya Lisesi'nin eski öğrencilerine ait, 64'ü de Behçet Gürcan'ın kendi yaptığı yağlıboya tablolardan oluşan resimler, Muratpaşa Belediyesi'nde CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın da katıldığı bir sergi ile açıldı. Aralarında 1955 yılında Antalya Lisesi'nden mezun olan Deniz Baykal'ın okul

arkadaşlarının resimlerinin de bulunduğu serginin açılışında duygusal anlar yaşandı. Açılışta Baykal, lise arkadaşlarıyla hasret giderdi. Baykal'ı kapıda çocuklar ve sınıf arkadaşı emekli Tabip Albay Kadri Yakut karşıladı. Eski okul arkadaşlarıyla hatıra fotoğrafı çektiren Baykal, Zekavet Gürcan'a çiçek vererek teşekkür etti. Öğrencileriyle gurur duyduğunu söyleyen Gürcan'ın gözleri dolarken, salonda da duygusal anlar yaşandı.

Açılışta konuşan Baykal ise, kendisinin resimde başarılı olmadığı için saklanan resimlerde kendisine ait bir resmin olmadığını söyledi. Öğretmeninin bir gün kendilerini Toros Dağları'nı çizdirmek üzere falezlerin üzerine götürdüğünü anlatan Baykal, kendisinin yaptığı resimle öğretmenini hayal kırıklığına uğrattığını anlattı.

Çocukluk arkadaşlarının resimlerini tek tek inceleyen Baykal, eski günleri yad etti. Eski arkadaşları ile özlem de gideren Baykal, ardından uçakla Ankara'ya döndü.

BAYKAL, LİSE ARKADAŞLARIYLA BULUŞTU
BAYKAL, LİSE ARKADAŞLARIYLA BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2009 Çarşamba 19:15:03
Güncelleme :26 Kasım 2009 Perşembe 10:29:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?