22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Baykal 'Aşk-ı Memnu'yu izledi

DENİZ BAYKAL ' AŞK-I MEMNU'YU İZLEDİ

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin (ANTDOB) sahnelediği Aşk-ı Memnu operasını izledi.

Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnelenen eser sonrasında Baykal, sanatçıları ayakta alkışladı, kulise giderek sanatçıları tebrik etti. Antalya'nın kültür sanat hayatındaki çıtasının her geçen gün yükseldiğine dikkat çeken Baykal; sahnenin dolu olmasının ve izleyicinin ilgisinin bunun önemli bir kanıtı olduğunu dile getirdi. Aşk-ı Memnu operasının bestecisi olan Selman Ada'nın aynı zamanda temsilde orkestrayı yönetmesinin de çok hoş olduğunu belirten Baykal, “Bu gece burada olmaktan dolayı çok memnunum. Eserde solistler, koro ve orkestra çok başarılıydı. Reji de aynı şekilde. Eserin hazırlanışında çok büyük bir emek var. Konunun işlenişini gayet zarif buldum. Antalya operasında çok başarılı işler yapılıyor. Umarım bundan sonra böylesine önemli bir sanat dalına olan ilgi daha da artar. Bu da sanatçılarımız sayesinde olacak” dedi.

Eserde Selman Ada yönetimindeki orkestra seyircinin büyük beğenisini kazanırken, Bihter rolündeki Sema Çavuşoğlu başarılı performansıyla dikkat çekti. Eserde Behlül rolünü Oğuz Çimen canlandırdı. Adnan rolündeki Şafak Güç'ün söylediği ve koronun eşlik ettiği arya seyirciden büyük alkış alınca, tekrar seslendirildi. Eserde koroyu Caner Ruhselman yönetti. Dekoru Çağda Çitkaya'ya ait olan eserde kostümler Nursun Ünlü ve ışık ise Mustafa Eski imzasını taşıyor.

DENİZ BAYKAL ' AŞK-I MEMNU'YU İZLEDİ
DENİZ BAYKAL ' AŞK-I MEMNU'YU İZLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2011 Cuma 12:05:02
Güncelleme :13 Mayıs 2011 Cuma 21:48:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?