1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Baykal memleketini geri aldı

2004 yerel seçimlerinde yüzde 34 oranında oy ve 8 puan gibi bir farkla Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni CHP'nin elinden alan AK Parti, bu başarısını 2009 yerel seçimlerinde koruyamadı.

CHP'nin adayı eski Akdeniz Üniversitesi Rektörü Mustafa Akaydın, Antalya Büyükşehir'in yeni başkanı oldu. Mevcut başkan ve AK Parti'nin adayı olan Menderes Türel, hizmet süresi boyunca aslında önemli hizmetlere imza attı.

Kentin altyapı, ulaşım, kentsel dönüşüm ve çevre düzenleme sorunlarını büyük oranda çözdü. AK Parti adayı, önümüzdeki 5 yıl içinde bu projelerin tamamını sonlandırarak Antalya'yı gerçek bir dünya kenti yapma sözü verdi. Ancak görev süresince iki proje var ki, bunlar Türel'in seçimlerde yara almasında önemli rol oynadı.

Bunlardan biri hafif raylı sistem, bir diğeri de ulaşımda kullanılan ve akıllı kart olarak da bilinen Antkart oldu. Aslında Türel ve ekibi, 1,5 yıl gibi bir sürede 11 kilometrelik raylı sistem projesini tamamlayarak tam bir dünya rekoru kırdı. Ancak raylı sistemin inşaat süresi boyunca bu güzergahta bulunan yüzlerce esnafın işlerinin zayıflaması, birçoğunun işyerlerini kapatmak zorunda kalması, Türel için sonun başlangıcı oldu.

Ulaşımda yaklaşık bir yıl önce uygulanmaya başlanan Antkart da Antalyalılar tarafından bir türlü benimsenmedi. Dün 23.00 itibarıyla Antalya'da resmi olmayan rakamlara göre, oyların yüzde 43,3'ünü CHP'nin adayı eski Akdeniz Üniversitesi Rektörü Mustafa Akaydın alırken, AK Parti adayı Menderes Türel ise yüzde 34'lerde kaldı

Zaman
Yayın Tarihi : 30 Mart 2009 Pazartesi 02:37:08
Güncelleme :30 Mart 2009 Pazartesi 02:51:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serkan demir IP: 88.250.9.xxx Tarih : 30.03.2009 15:59:22

Hocam tebrikler inşl Antalya sizinle daha güzele ve ileri gidecek Antalya CHP nin kalesidir ve öylede oldu. Karar seçmenindi ve kararını verdi Türel güzel çalıştı Antalya için ama Esnafı ve Halkı çıldırttı Minibüsçüleride aynı şekilde Antalyanın rahatı içindi belki ama kimseyi mağdur etmeden yapılsaydı daha güzel olabilirdi. Hocam sana güveniyoruz sonuna kadar yanındayız  Tekrar kutlarım iyiçalışmalar