22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Bayram namazını torunlarıyla kıldı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, bayramların herkes için kendini sorgulamaları açısından bir fırsat olduğunu belirterek, "Türkiye'de insanlarımız çok fazla kendi günlük hesapların, çıkarlarını ve servet hırslarını ön plana çıkardılar" dedi.

Ramazan bayramını Antalya'da geçiren CHP Lideri Deniz Baykal, bayram namazını Kaleiçi'nde bulunan tarihi Tekeli Mehmet Paşa Camii'nde kıldı. Konyaaltı'ndaki evinden sabah erken saatlerde çıkan Baykal, bayram namazına torunları Alican ve Mehmet ile birlikte gitti.

Tekeli Mehmet Paşa Camii imamının verdiği vaazı dinleyen Baykal, namazın bitiminin ardından cami çıkışında vatandaşların bayramını kutladı. Gazetecilere açıklamada bulanan Baykal, tüm Müslüman aleminin bayramını kutlayarak, "Bayramlar, hepimiz için kendimizi sorgulamamız açısından bir fırsattır. Dinimizin değerlerini, ilkelerini, özünü hatırlamamız için bir fırsat olmalıdır. Çok acı günler yaşadık, büyük sıkıntıların içinden geçiriyoruz. Böyle bir ortamda hepimizin birbirimizle olan görevlerimizi ve kedimize olan sorumluluklarımızı hatırlamamız gerekiyor. Hepimiz İslamiyet'in gerçek değerini ilkelerini yaşam biçimini hatırlamalıyız. Türkiye'de insanlarımız çok fazla kendi günlük hesaplarını, çıkarlarını ve servet hırslarını ön plana çıkardılar. Bunların sorgulanması gerekiyor. Hepimiz daha mütevazı, daha adil, güzel bir yaşamı birbirimize sunabilmemiz lazım" şeklinde konuştu.

 

İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2008 Salı 11:01:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?