21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Bayramda Antalya dolup taşacak

Akdeniz Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Osman Ayık, yaklaşan yıl başı ve kurban bayramında, Antalya'daki otellerde 150 bin yatağın dolacağını söyledi. 

AKTOB Başkanı Osman Ayık, yabancı turist için yıl başı tatilinin yerli turist potansiyeli için ise Kurban Bayramı'nın birarada kutlanacak olmasının, bayram tatiline etkisinin olumlu yönde olacağını belirterek, "Bu iki önemli tatilin çakışıyor olması, hem dış hem de iç pazarda bir hareketlilik getirecek. İkisi de bir anlamda dini motifleri olan günler. Biri yabancılar için Noel tatili, diğeri de Müslümanlar ve bizim ülke vatandaşları için Kurban Bayramı. Dolayısıyla bu iki tatilin çakışması, arkasından da hemen yeni yılın geliyor olması, ister istemez bölgeye bir canlılık getirecek. Bölgedeki tesislerimizde ortalama 500 binin üzerinde yatak kapasitemiz var. Bunun yüzde 20'si şu anda hizmet veriyor. Bu da ortalama 150 bin civarında bir yatak kapasitesine tekabül eder" dedi. 

Ayık, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

"Kurban Bayramı ile yıl başı tatili birleşti. Dolayısıyla insanlara uzun bir tatil yapma olanağı sağladı. Kötü giden bir sezonun ardından böyle bir uzun tatil döneminin olması ister istemez bizleri de umutlandırıyor. İç pazarda da ciddi bir hareketlenmenin olacağını tahmin ediyoruz. Tesislerimizin büyük bir bölümü zaten kış sezonuna girerken kapanmıştı. Bölgemizdeki tesislerin yaklaşık yüzde 20'si açık şu anda. Ama biz bu dönem içinde bu tesislerin büyük bir bölümünün dolmasını bekliyoruz. Bunu cazip hale getirmek için de birçok tesisimiz sanatçılı programlar yaptı. Çeşitli eğlence programları düzenlendi. Bunların hepsi de bilindik ve çok popüler sanatçılar olacağı için ister istemez bunlara ilgi olacağını tahmin ediyoruz. Umuyorum bu periyotta doluluklar yüzde 100'lere kadar ulaşabilir. Bunu son ana kadar bekleyip görmek lazım." 
İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2006 Pazar 14:15:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?