1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Bayramda ulaşım %50 indirimli

Antalya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların Ramazan Bayramı’nı huzurlu geçirebilmeleri için gerekli tüm tedbirlerini alıyor. ASAT, itfaiye, zabıta, mezarlık ve ulaşım hizmetlerinde aksaklık yaşanmaması için gerekli önlemler alındı. Bayram süresince tramvay, halk otobüsü ve minibüsler yüzde 50 indirimli olacak.

Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı’nda halkın bayram ziyaretlerini rahatça yapabilmeleri için ulaşımda kolaylık sağladı. UKOME Genel Kurulu’nun aldığı karar gereğince Ramazan Bayramı süresince tüm toplu taşıma araçlarının ücret uygulaması belirlendi. Buna göre üç günlük bayram süresince, otobüs, minibüs ve tramvay yüzde 50 indirimli yolcu taşıyacak.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı yetkilileri, halka hizmet verecek ve bayram süresince açık olacak tüm işyerlerinin arife gününden itibaren ekiplerin kontrolleri altında tutulacağını belirtti. Şehir merkezinde görevli personel sayısının artırılacağı ve Büyükşehir Belediyesi’nin özel güvenlik kadrosunun da desteğiyle gerekli önlemlerin alınacağı belirtildi. Yetkililer, “Bayram süresince, Turizm Çarşısı, Kalekapısı Karakolu ve Otogar Zabıta Karakolu personeli sabah saat 08.00’den akşam 23.00’e kadar görev yapacak.

MEZARLIK PIRIL PIRIL

Mezarlıklar Şube Müdürlüğü’ne bağlı Uncalı ve Andızlı Kent Mezarlığı’nda temizlik, boya, bakım ve onarım işleri tamamlandı. Uncalı Kent ve Andızlı Mezarlığı’nda bayramda vatandaşlara ikram edilmek üzere 150 kilogram çikolata, 20 litre kolonya ve 5 bin adet karanfil siparişi verildi. Yaşlı, engelli ve hasta vatandaşlar için mezarlık içinde bayram süresince araçlarla servis hizmeti de yapılacak.
Öte yandan. Uncalı Kent ve Andızlı Mezarlığı’na ziyarete gelen vatandaşlar mezar yerlerini kolay bulabilmeleri için kioks makinelerinden (mezarlık bilgi sistemi) faydalanabilecek.

İTFAİYE ALARMDA

İtfaiye ekipleri 12 ayrı grupta 260 personel ile 24 saat çalışmalarını sürdürecek. Hürriyet (Merkez) Grup başta olmak üzere, Güneş, Cumhuriyet, Kaleiçi, Fener, Varsak, Döşemealtı, Beldibi, Aksu, Lara, Çamlıbel, Gürsu grupları ve motorize ekipler olası bir yangın ve kurtarma operasyonuna karşı 24 saat göreve hazır olacak.

Antalya Su ve Atık Su İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü ekipleri de su ve kanalizasyon hizmetlerinde meydana gelebilecek herhangi bir olumsuzluk karşısında nöbetçi bulunduracak

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2009 Perşembe 10:51:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?