1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Bebeğini zorla evlatlık verdiler

EVLİLİK DIŞI İLİŞKİDEN DOĞAN BEBEĞİN EVLATLIK VERİLDİĞİ İDDİASI

Antalya'da bebeğinin, birlikte yaşadığı kişi tarafından evlatlık verildiğini öne süren kadının şikayeti üzerine polis 5 kişiyi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz Mayıs ayında Adana'da evlilik dışı ilişki sonucu hamile kalan Gönül P. (25), ilişki yaşadığı kişinin çocuğu istememesi üzerine ailesinin yanından kaçarak Antalya'da önceden tanığı Mehmet Ö.'nün yanına geldi. Mehmet Ö. ile birlikte yaşamaya başlayan Gönül P., 2 ay önce bebeğini dünyaya getirdi. Bu arada Mehmet Ö.'nün, bebeği, annesinin isteği dışında evlatlık vermek için Adana'ya götürdü. Mehmet Ö. Adana'ya götürdüğü 1 aylık çocuğu İ.A.'ya teslim etti. İ.A.'nın da bebeği

Gaziantep'te yaşayan, çocukları olmayan G.O. ve G.O. çiftine evlatlık verdiği ortaya çıktı. Çiftin, sahte doğum belgeleri düzenleyerek çocuğu kendi nüfuslarına kaydettirdikleri belirlenirken, çocuğu evlatlık verilen G.P. ise Antalya'da polise şikayetçi oldu.

Polis, kadının birlikte yaşadığı Mehmet Ö.'yü Antalya'da, bebeği evlatlık veren İ.A.'yı Adana'da, bebeği sahte belgelerle nüfuslarına kendi çocukları gibi kaydeden G.O. ve G.O. çiftini de Gaziantep'te gözaltına aldı. Zanlılarla ilgili soruşturma sürecinde bir aylık bebek, polis tarafından Sosyal Hizmetler Kurumuna teslim edildi. Zanlılardan 3'ü savcılığın talimatıyla serbest bırakılırken, Mehmet Ö. ile arkadaşı İ.A. sorgularının ardından ''soy bağının değiştirilmesi'' suçlaması kapsamında adliyeye sevk edildi. Zanlılar, sevk edildikleri nöbetçi mahkemece adli kontrol hükümleri uygulanarak 3'er bin TL kefaletle serbest bırakıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2009 Cuma 18:42:00
Güncelleme :23 Ekim 2009 Cuma 22:22:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?