1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Bebek beslenmesi paneli

Antalya Büyükşehir Belediyesi annelerin çocukları karşısında bilinçlenmesi için “Anne sütü ve bebek beslenmesi’ konulu toplantı düzenledi. Toplantıda uzmanlar, inek sütünden çeşitli kaplara konulup içirilen sütün çocuklara verilmemesi gerektiğini söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından, 'Anne sütü ve bebek beslenmesinin önemi' konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Yenimahalle Semt Evi'nde düzenlenen toplantıda Çocuk Doktoru Oğuz Ermiş, anne sütünün faydaları, bebek beslenmesinin önemi, çocuk sağlığı ve gelişimi konularında toplantıya katılanları bilgilendirdi.

Annelere ilk 6 ay bebeğe anne sütü hariç hiç bir gıda ve su verilmemesini önerdiklerini belirten Ermiş, "Ancak Antalya sıcak bir il, özellikle yazın yeni doğan bebeklere su takviyesi öneriyoruz. Anne doktor vermeden ilaç kullanmamalı. Bir soğuk algınlığı ilacı bebeği olumsuz etkileyebilir" dedi.

Türkiye'de ilk ayda anne sütü ile beslenen bebek sayısının az olduğundan yakınan Uzman Doktor Oğuz Ermiş, çocuklarda ki beslenme yanlışlığına da dikkat çekti. Bebeklere ilk bir yıl içinde inek sütü içirilmemesini tavsiye eden Ermiş, " İnek sütü ilk bir yıl verilmemeli. Biz 4-6 aylıkken ek gıda öneriyoruz. Ancak inek sütü önermiyoruz. İnek sütünün besin değeri, vitamin minareleri yetersiz. Çocuklarda gelişim geriliği riskini artırıyor. Demir ve C Vitamini yetersizliği görülebiliyor. Kansızlığa yol açabiliyor. Böbreklere zarar verebiliyor. Alerjik hastalıklara yol açabiliyor. Pirinç unlu mamalarda alternatif bir ek gıda değildir” diye konuştu.

Anne sütü önemini ve bebek beslenmesi ile ilgili 16 Mart 2009 Pazartesi Saat 13.30'da Büyükşehir Belediyesi Kültür Salonu'nda Uzman Doktor Nedim Doğan tarafından bilgilendirme toplantısı düzenlenecek. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri toplantıya Antalyalıları davet etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 13:39:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?