22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Bebek sevinci ile kanseri yendi

BEBEK SEVİNCİ İLE KANSERİ YENDİ

İstanbul'da yaşayan lenf kanseri hastası 42 yaşındaki Haluk Aydın, evlendikten 9 yıl sonra dünyaya gelen kızının sevinci ile hastalığı yendi.

Doktorların 'Kemoterapi görüyorsun. Baba olamazsın' uyarısına rağmen evlendikten 9 yıl sonra baba olan Aydın, kemoterapiye karşılık vererek hastalığı yenmeyi başardı.

İstanbul'da yaşayan 42 yaşındaki Haluk Aydın ile aynı yaştaki Sibel Aydın 13 yıl önce evlendi. Mutluluklarını bir bebek ile taçlandırmak isteyen Aydın çiftinin 9 yıl boyunca çocukları olmadı. Bu sırada mağaza müdürlüğü yapan baba Haluk Aydın 6 yıl önce Hodgkin Lenfoma (Lenf kanseri) teşhisi ile tedavi görmeye başladı.

Doktorlar, Aydın'ın yaşaması için tek çaresinin ilik nakli olması gerektiği söyledi. Teşhis konulduktan sonra kemoterapi görmeye başlayan Aydın, tedaviye yanıt vermeye başladı. 6 aylık bir kemoterapinin ardından yapılan testlerde hastalığın bittiği belirlendi. Yaklaşık bir buçuk yıl boyunca sağlıklı bir hayat süren Aydın, kontrol için gittiği hastanedeki testlerde kanserin yeniden nüksettiğini öğrendi.

 

AĞABEYİ HAYAT VERDİ

İkinci kez kanserle ilgili tedavi görmeye başlayan Aydın'ın durumunun kötüleşmesi üzerine ilik nakli için uygun ilik araştırması başladı. Aranan ilik ise ağabey Aykut Aydın'dan bulundu. Ağabeyden alınan ilik Yeditepe Üniversitesi'nde Prof. Dr. Yener Koç tarafından yapılan ameliyat ile Haluk Aydın'a nakledildi. Nakilin ardından Haluk Aydın'ın testlerinde düzelmeler görüldü.

 

ÜÇÜNCÜ DEFA KANSER TEŞHİSİ KONDU

Eski sağlığına kavuştuğunu düşenerek sevinen Aydın, nakilden 8 ay sonra yapılan testlerle bir kez daha yıkıldı. Testlerde hastalığın yeniden ilerlediğinin ortaya çıkması üzerine Aydın, yeniden kemoterapi görmeye başladı. Evliliklerinin üzerinden 9 yıl geçmesine rağmen çocuk sahibi olamayan Aydın, çiftine babanın sağlık durumu nedeniyle doktorlar bebek umudu taşımamalarını söyledi.

 

HAMİLE OLDUĞUNU DUYUNCA İNANAMADI

Eşi Haluk Aydın'a sürekli moral desteği bulunan ve hastalığı süresince yanından bir an olsun bile ayrılmayan evhanımı eş Sibel Aydın ise bir gün karnındaki şişme nedeniyle kanser olabileceğini düşünüp hastaneye başvurdu. Bu sırada doktorlardan hamile olduğunu öğrenen Sibel Aydın, 9 yıl sonra gelen mucizenin mutluluğunu yaşadı. Doktorların bile şaşırdığı hamilelik ile sağlıklı bir kız bebek dünyaya getiren Aydın çifti kızlarının ismini 'Meliha Başak' koydu.

 

BABA, BAŞAK BEBEĞİN MORALİ İLE KANSERİ YENDİ

9 yıl sonra baba olma mutluluğunu yaşayan Haluk Aydın, kemoterapi tedavisine cevap vermeye başladı. Daha önce de 2 kez aynı hastalığı yenen Aydın, şu an 4 yaşında olan kızının sevinci ile hastalığı yeniden yenmeyi başardı. 4 aydır vücudunda kanser belirtisi olmayan Aydın'ın dökülen saçları da yeniden çıktı. Yaşadıklarını 'Başak bebeğin mucizesi' diye tanımlayan Baba Aydın, "Hastalığım inşallah yeniden tekrarlamaz. Doktorlar bize 'Kemoterapi'nin kısırlığa yol açtığını söylediler. Baba olmayı hiç

beklemiyordum. Baba olduktan sonra hayata 4 elle sarıldım ve hastalığı yendim. Umarım aynı acıları tekrar yaşamayız"

 

MADDİ SIKINTI YAŞIYORLAR

Doktoruı Prof. Dr. Yener Koç'un Antalya'da göreve başlaması üzerine eşi ve kızı ile kente taşınan Haluk Aydın, hastalığı nedeniyle maddi açıdan zor günler yaşadığını söyledi. Hastalığı yenmesine rağmen yan etkilerinin devam ettiğini bu nedenle çalışamadığını anlatan Haluk Aydın, "Ev kiramı akrabalarımdan aldığım destek ile ödüyorum. Komşulardan gelen yiyecekler ile karnımızı doyuruyoruz. Hayırseverlerden çalışabilecek duruma gelene kadar yardım bekliyorum" dedi.

 

BABAM ARTIK HASTANEYE GİTMESİN

Ailenin en büyük moral kaynağı olan 4 yaşındaki Başak Aydın ise, "Annemle babamla mutlu bir şekilde yaşamak istiyorum. Ben onları çok seviyorum. Babamın sağlığına kavuşup bir işe girmesini istiyorum. Babam artık hastaneye gitmesin" dedi.

BEBEK SEVİNCİ İLE KANSERİ YENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2010 Cuma 10:23:03
Güncelleme :9 Temmuz 2010 Cuma 10:37:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?