15
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Bebek yapıp, para kazanacaklar

KİBELYA BEBEKLERİ YAPIP, PARA KAZANACAKLAR

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Gönüllüler Derneği işbirliği ile gerçekleştiren ‘Kibelya Bebekleri İstihdam Projesi’ne katılan kadınlar törenle sertifikalarını aldı. Kadınlar, evlerinde Kibelya bebekleri üreterek, aile bütçelerine katkı sağlayacak.

Anadolu’da mitolojik kadınların günümüz tarzında hayat bulması ve Antalya’nın simgesi haline gelmesi amacıyla Antalya Gönüllüleri Derneği tarafından tasarlanan Kibelya bebekleri, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından sosyo-ekonomik açıdan yetersizlik içerisinde bulunan ailelerin kadınlarına yönelik istihdam projesi olarak hayata geçirildi. Pilot bölge seçilen Kepez ve Santral mahallelerinden 28 kadına Haşim İşcan’daki atölyede Kibelya bebeklerin yapımı öğretildi. Kadınlar atölyede Kibelya bebeği yapmayı öğrenirken, 3-6 yaş arası çocuklarına da Masal Okulu’nda çocuk gelişim uzmanları gözetiminde okul öncesi eğitim verildi.

TÖRENLE SERTİFİKALARINI ALDILAR

Yaklaşık iki ay devam eden kursun ardından 28 kadın törenle sertifikalarını aldı. Haşim İşcan Aile Danışma Merkezi’ndeki törene Antalya Gönüllüleri Derneği Başkanı Dr. Günseli Akaydın, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Duygu Batmaz katıldı. Kadınlara sertifikaları, Cemal Öcal tarafından verildi. Anneleri atölyede ders görürken okul öncesi eğitim alan çocukları da törende hazırladıkları kısa gösteriyi sundu.

Projenin fikir annesi olan Antalya Gönüllüleri Derneği Başkanı Dr. Günseli Akaydın, kadınların 2 ay boyunca haftanın iki günü eğitim aldıklarını kaydederek, “Kadınlarımız ilk olarak yurttaşlık eğitimi aldılar. Kadının medeni kanundaki haklarından, sağlık konularına kadar geniş bir yelpazede eğitim verildi. Kamu kurumlarına nasıl başvurabilecekleri konusunda bilgiler aktarıldı. Daha sonra atölye çalışmasına geçtiler. Kibelya bebeklerinin üretimini öğrendiler. Katılım belgelerini aldılar” dedi. Kadınların artık evlerinde Kibelya yapacaklarını anlatan Akaydın, “Malzemeyi biz veriyoruz. Yaptıkları Kibelya bebeklerin satış ve pazarlamasını biz üstleneceğiz. El emeklerinin karşılığı olarak bir ücret vereceğiz. Proje hızla devam ediyor. Kadınlardan büyük ilgi var. Bugüne kadar yaklaşık 700 kadın başvurdu. Gücümüz yettiği kadar bunlara ulaşmaya çalışıyoruz. 30- 40 kişilik gruplar halinde eğitim vererek projeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

KİBELYA BEBEKLERİ YAPIP, PARA KAZANACAKLAR
KİBELYA BEBEKLERİ YAPIP, PARA KAZANACAKLAR
İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2010 Salı 11:44:05
Güncelleme :2 Mart 2010 Salı 11:51:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?