22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Belçika Maliye Bakanı Antalya'da

Belçika’da 5 yıldır Maliye Bakanlığı görevini yürüten Didier Reynders, Türkiye’yi daha önce birkaç kez ziyaret ettiğini ancak Antalya’ya ilk kez geldiğini ifade etti.

 Devlet Bakanı Ali Babacan’ı çok yakından tanıdığını belirten Reynders, "Karşılıklı dostluk ilişkileri hükümetler ve devletler arasında çök önemli gelişmelere köprü oluyor. Türkiye ile Belçika arasında özel ve spesifik ilişkiler var. Turizm iki ülke arasındaki ilişkilerin en çok yoğunlaştığı nokta. Ancak Türkiye ve Antalya aynı zamanda bir tarım merkezi. Tarım ve ticaret konusunda da ilişkilerimizi geliştirmeyi arzu ediyoruz. Belçika bir dağıtım merkezi. Ticari işbirliği yapılması halinde sizin ürettiklerinizi Belçika üzerinden Avrupa’nın ve dünyanın birçok ülkesine dağıtabiliriz. Ayrıca Deniz suyunuz son derece temiz. Deniz suyu, su ve temizlik konularında ortak çalışma yapabiliriz" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya’nın turizmde marka olma yolunda büyük mesafe kat ettiğini belirterek, "Kentin ekonomisi incelendiğinde tarımın da çok önemli bir yeri var. Ancak birçok ülke ile olan işbirliğimiz doğal olarak turizm noktasında yoğunlaşıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak karşılıklı işbirliği konusunda elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz" şeklinde konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, konuk Bakan Reynders’e el dokuması bir halı, Antalya tanıtım seti ve çeşitli hediyeler sundu. Türel, ziyaretin anısına Belçika Maliye Bakanı Reynders’e bir de plaket verdi.

Belçika Maliye Bakanı Didier Reynders, ziyaretin ardından Antalya Kültür Merkezi binasını gezdi.

iha-antalya
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2004 Cuma 14:57:51
Güncelleme :6 Ağustos 2004 Cuma 16:46:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?