7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Belçikalı turist serbest bırakıldı

Antalya'nın Alanya ilçesinde alış veriş yaparken sahte euro ile yakalanan ve çıkarıldığı mahkemede tutuklanan Belçikalı turist Richardo Roscon Ybarova, ilk duruşmasında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


Alanya'ya kız arkadaşıyla tatile gelen 23 yaşındaki Richardo Roscon Ybarova, cuma pazarı içinde alış veriş için gittiği mağazada bozdurmak istediği sahte euro ile gözaltına alındı. Çıkarıldığı mahkemede tutuklanan Ybarova, 43 gün sonra Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi'nin zırhlı nakil aracıyla Alanya Adliyesi'ne getirildi. Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan ilk duruşmaya Ybarova'nın annesi Filamena Spina, kardeşi Sandra Rascon Ybarova ve Ankara'dan gelen avukatı Gülbin Çelik katıldı. Duruşmada
suçsuz olduğunu söyleyen ve avukatından serbest kalması yönünde talepte bulunan Belçikalı Ybarova hakkında mahkeme yargılanmanın tutuksuz devam etmesine karar verdi.


Duruşma sonrası Ybarova'nın avukatı, annesi, kardeşi ile Belçika konsolosluğundan bir yetkili, Mahmutlar beldesindeki L Tipi Cezaevi'ne gitti. Oğluna cezaevinde doya doya sarılan anne Filamena Spina, cezaevi çıkışında avukatı Gülbin Çelik'in tercümanlığında şunları söyledi: "Çok mutluyum oğlum serbest bırakıldı. İlk günden bu yana oğlumun suçlu olmadığını düşündüm. Burası çok olumlu bir yer değil ama koşullar gayet iyi idi. Duruşma saatine kadar ölü gibiydim şimdi çok mutluyum. Davanın sürmesine üzgünüm
ama fazla sürmeyeceğine eminim."
Richardo Roscon Ybarova'nın avukatı ise hazırlık soruşturmasının çok hızlı ve iyi işlediğini belirterek şöyle konuştu: "Adli tatilin bitişinin hemen ardından ilk duruşmada sonuç almak bizi mutlu etti. Richardo Roscon Ybarova, iddiaları kabul etmedi. Belçika'da başlayan olay burada şanssızlıkla bitti. Ancak dava sonunda bizim haklı olduğumuz ve suçsuz olduğumuz ortaya çıkacaktır."
Avukatı ile Mahmutlar Jandarma Karakol Komutanlığı'na giden anne Filamena Spina, bir süre daha kaldıktan sonra taksiyle Antalya'ya gitti. Yakınları ve avukatının karakoldan çıkışının ardından yarım saat sonra özel bir otomobile bindirilen Belçikalı turist ise jandarma ekipleri tarafından Antalya Yabancılar Şubesi'ne teslim edildi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2007 Cuma 10:11:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?