22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Belçikalı turistler Antalya'da

BELÇİKALI TURİSTLER ANTALYA'DA

Mısır'da çıkan olayların ardından acenteleri tarafından Antalya'ya getirilen 500 Belçikalı turistten 200'ü tatilleri sona ermesi nedeniyle ülkelerine dönerken, 300 turist Antalya'nın Belek beldesindeki Calista Luxury Resort Otel'de tatillerine devam ediyor.

Her yıl iki ay Mısır'da tatil yaptığını anlatan Belçika'nın Antwep şehrinden gelen emekli genel müdür Yolande Thys, 16 Ocak'ta 6 haftalık tatil için Kahire'ye gittiğini ve geçen Perşembe günü Mısır'da başlayan olaylar nedeniyle korku dolu günler yaşadığını anlattı. Olaylar başlayınca telefon ve internetin iki gün süre ile kesildiğini anlatan Thys, şöyle konuştu: "Mısır'da yaşanan olayları otelimizde korku dolu gözlerle bekledik. Bize sürekli otel ve acente yetkilileri tarafından bilgi verildi,

televizyonlardan bilgi aldık. Mısır'a havanın sıcak olması nedeniyle her yıl gidiyorum fakat gelecek yıl Mısır'daki duruma göre hareket edeceğim."

30 yıldır Belçika'nın Antwep şehrinde yaşayan Alman Milz Peda ise olayların çok hızlı geliştiğini ve geçen Perşembe günü saat 12.00'de kendilerine Kahire'yi terk etmelerinin söylendiğini belirtti. Peda, olayları görmediklerini belirterek şunları söyledi: "Askerler ve acente yetkilileri güvenli olan Sharm el Sheikh'e yolladı. Kahire'ye 6 haftalığına gitmiştim. Burada tatilimin iki haftasını geçirmiş oldum. Dün akşam acente bizi güvenli ülke olarak Türkiye'ye getirdi. Antalya'da tatilimize dört hafta daha devam edeceğiz."

OTELLER YAKILIYORDU

Belçikalı Davy Vaebraeken de Kahire'ye geçen Perşembe günü gittiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti: "İlk üç gün tatilimiz iyi geçti. Dördüncü gün bize Kahire'yi terk etmemiz söylendi. Oteller yakılıyordu. Otelleri yağmalıyorlardı. Askerler otellerin kapısında bekliyordu. Biz askerler eşliğinde Sharm el Sheikh ve oradan da Antalya'ya geldik. Tatilime birkaç gün daha burada devam edeceğim."

Ailesi ile birlikte Kahire'ye tatile giden Belçikalı Lennerd Bile ise konakladıkları otelin karşısındaki başka bir otelin yakıldığını, içerideki tüm malzeme ve gıda ürünlerinin yağmalandığını anlatarak, "Oteli askerler tanklarla koruma altına aldı. Bizim otele bir şey olmadı. Bunları kameram ile görüntülemeye çalıştım. Otel görevlileri bize güvenli şekilde tutulmamızı sağladı. Daha sonra biz Sharm el Sheikh'e gönderildik. Orada üç gün bekledikten sonra dün gece Antalya'ya geldik tatilimizin geri kalanına burada devam edeceğim" diye konuştu.

TÜRKİYE GÜVENLİ ÜLKE

Calista Luxury Resort Otelin Genel Müdürü Ali Kızıldağ da acentenin kendileri ile irtibata geçtiğini ve Mısır'daki müşterilerini Antalya'ya getirmek istediğini belirterek, "Biz de 500 kişi ağırlayabileceğimizi söyledik. Bunun üzerine dün 500 kişi otelimize yerleşti. Mısır'da tatilleri biten 200 kişi sabah erken saatlerinde ülkelerine döndü. Geri kalan 300 kişi de otelimizde tatillerine devam edecek. Acentenin Antalya'yı seçmesinin nedeni Türkiye'nin güvenli bir ülke olmasıdır" dedi.

BELÇİKALI TURİSTLER ANTALYA'DA
BELÇİKALI TURİSTLER ANTALYA'DA
BELÇİKALI TURİSTLER ANTALYA'DA
BELÇİKALI TURİSTLER ANTALYA'DA
BELÇİKALI TURİSTLER ANTALYA'DA
İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2011 Salı 15:44:04
Güncelleme :1 Şubat 2011 Salı 17:48:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?