21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Beldede alt yapı çalışmaları başladı

Antalya kent merkezine 15 kilometre uzaklıktaki Yeşilbayır Beldesinde yağmursuyu drenaj çalışması ve alt yapı projelerine start verildi.

Yeşilbayır Belde sınırları modern alt ve üst yapı yatırımlarıyla adeta yeniden inşa ediliyor. Yapımına başlanan yağmursuyu drenaj çalışması ise bu projelerden yalnızca bir tanesi.

Cadde ve sokaklara döşenen yağmursuyu drenaj hattı sayesinde olası sel ve su baskınları önleneceği gibi yayalar ve araç sürücüleri de rahat hareket edebilecek. Çalışmaları yerinde inceleyip yetkililerden bilgi alan Belediye Başkanı Hasan Akalın, “Yeşilbayır’da yeni bir dönemin başladığı” mesajını verdi.

Alt yapı çalışmalarını önemsediklerini söyleyen Yeşilbayır Belediye Başkanı Hasan Akalın, projelendirilen ve hayata geçirilen bütün planların daha çağdaş, daha modern ve daha sorunsuz bir Yeşilbayır için olduğunu ifade etti.

Yağmursuyu drenaj hattı çalışması çağdaş belediyeciliğin zorunlu hizmetlerindendir diyen Akalın, halen Namık Kemal Caddesi, Ersin Taranoğlu, Haşim İşcan, Mehmet Akif Ersoy ve Atalanı caddeleri ile bazı sokaklarda bu çalışmalar devam etmekte olup 1 ay içerisinde diğer cadde ve sokaklarla birlikte toplam 25 kilometre yağmursuyu drenaj hattı tamamlanıp hizmete açılmış olacak” dedi.

Başkan Akalın, Yeşilbayır’da biten ve devam eden çalışmalar 40-50 yıl sonrası düşünülerek hazırlanırken kasabanın önemli bir bölümü şantiyeyi andırıyor. İnşaat sektörünün durma noktasına geldiği bir dönemde yüzlerce işçi ve onlarca makinanın çalıştığı Yeşilbayır Beldesi bir taraftan alt yapı gibi önemli bir sorununu ortadan kaldırırken diğer yandan da çok sayıda vatandaşa istihdam yaratarak devlet-vatandaş işbirliğinin en güzel örneğini sergiliyor. Yaz tatilini geçirmek üzere Yeşilbayır’daki villalarına akın eden tatilciler doğru tercih yapmanın keyfini yaşadıklarını söylüyorlar.

Yeşilbayır Beldesi’ndeki projelerin yağmursuyu drenaj hattıyla sınırlı kalmayacağının müjdesini de veren Akalın, “Yeşilbayır’da çok farklı çalışmalara start verdik bu çalışmalar tamamlandıktan sonra Türkiye’nin hatta Avrupa’nın en saygın yaşam merkezlerinden birisi olacağımıza inanıyorum. Başta yerel halk olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından arsa alıp villa yaptıran vatandaşlarımız çok kısa bir süre sonra alt yapısı bitmiş, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarıyla ön plana çıkan bir Yeşilbayır görecek” diye konuştu.

Adeta yeniden inşa edilen Yeşilbayır Beldesi’nde yağmursuyu drenaj hattı çalışmasının dışında Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ASAT’ın kanalizasyon çalışması da devam ediyor. ASAT, Yeşilbayır’ın cadde ve sokaklarında toplam 105 kilometrelik kanalizasyon şebekesi oluşturacak. Yeşilbayır’ın en büyük ve en işlek bulvarı olan Atatürk Bulvarı üzerinden geçen yaklaşık 1.2 metre uzunluğundaki NATO ikmal boru hattı da yenileniyor. Yüklenici firma tarafından özenle kazılarak ortaya çıkartılan borular önce temizleniyor daha sonra da etrafı beton menfezlerle kapatılarak çok daha güvenli hale getiriliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2008 Cumartesi 12:05:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?