1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Belediye alacağının peşine düştü

Korkuteli Belediyesi, biriken su alacaklarını tahsil etmek ve abone olmadan su kullanımının önüne geçmek için harekete geçti.

Korkuteli Belediyesi birikmiş su borcu olan ve kaçak su kullanan vatandaşları sıkı takibe aldı. 29 Mart yerel seçimlerinin ardından yapılan hizmetler konusunda açıklamalarda bulunan Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce, belediyenin kurumsal bir yapıya kavuşturulması için bir takım düzenlemelere ihtiyaç duyulduğunu ve düzenli olarak borcunu ödeyenler ile ödemeyenlerin tespit ettiklerini belirterek, "İlçede 5 yıldır su parası ödemeyen şahıslar var. Bununla ilgili kimseye taviz yoktur. İlçe merkezinde 14 bin 50 su abonesi var, Bunun yanında 5 bin kayıtsız abone. Bunlara kaçak kullananlar hariç. Biz bunları tespit ederek şahısları tespit ettik. Önümüzdeki günlerde bu şahıslara yönelik adli yollara başvurarak sularını kapatarak, alacakları tahsil etme yollarına gideceğiz" dedi.

VATANDAŞLAR ARASINDA AYRIMCILIK OLMAYACAK

Belediye hizmetlerinden yararlanan vatandaşlar arasında ayırımcılık olmayacağını belirten Gökce, "Bir tarafta borcu olup da düzenli olarak ödeyen, diğer tarafta ise yıllardır borcunu aksatıp da ödemeyen vatandaşımız var. Ödemeyenlerin ve abone olmadan su tüketenlerin sayısı oldukça fazla. Özellikle yaz aylarında su sıkıntısı çeken tek ilçe biziz. Belediyenin en önemli gelir kaynakları su geliri, emlak geliri ve ilan gelirleri. Biz bunları tahsil edemezsek ilçeye hizmet edemeyiz. Belediye su işlerini harekete geçirerek gerekli çalışmalara başladık. İlçede Belediye ye su borcu olup ta gelmeyenler için bu tarihten sonra yasal hakkımızı kullanmak zorunda kalacağız. Çünkü burada borcunu düzenli olarak ödeyen vatandaşımızın hakkı söz konusu."

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 09:41:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?