21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Belediye Başkanı'nın ralli isyanı

Dünya Ralli Şampiyonası'nın Türkiye ayağının üç yıldır Kemer dağlarında yapıldığını hatırlatan Antalya'nın Kemer İlçesinin Belediye Başkanı Hasan Şeker, seyirciyi yarışlara çekemediklerinden yakınarak, seyirci ilgisizliği nedeniyle bu yarışmanın başka ülkelere kaydırılabileceğini söyledi.

Şeker şöyle konuştu: “Türkiye büyük mücadelelerle aldığı WRC'ye sahip çıkamıyor. Ralliyi izlemek için seyircileri dağlara getiremiyoruz. Başka ülkelerde 100-150 dolar ücret vererek ralliyi izleyen onbinlerce kişi var. Biz bu yıl ralliyi ücretsiz izletmek istiyoruz. Seyirci ilgisi olmaması nedeniyle Dünya Ralli Şampiyonası'nın başka ülkelere kaydırılması için girişimler var. 6-7 ülke bu yarışmayı ülkelerine getirmek için sırada bekliyor.”

WRC'nin 180 ülkede günde 3 saat süreyle canlı yayınlandığına dikkat çeken Şeker, Türkiye'nin ralliyi aldığını, ancak tanıtımını yapamadığını kaydetti.

Şeker, şöyle devam etti: “Formula-1'de 5 milyon dolar ceza aldık. Buna hiç üzülmüyorum. Bu tür yarışlar ülkelerin tınıtımına büyük katkı yapıyor. WRC Türkiye'de her yıl yapılıyor. Şimdi rallinin iki yılda bir yapılması gündeme gelecek. Seyircileri yarışlara çekmemiz gerekir. Bunun için de tanıtım gereklidir. Türkiye WRC'yi aldı ama tanıtımını iyi yapamadı. Devlet ralliye ciddi şekilde el atmalı ve tanıtım bütçesi olmalı.”


a.a
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2006 Çarşamba 12:12:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?