7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Belediye çalışanlarından temizlik

21 Mart-26 Mart tarihleri arasında kutlanan Orman Haftası nedeniyle Kemer Belediyesi Halkla İlişkiler Danışmanlığı tarafından Çalış tepesine çıkan ormanlık alanda temizlik yapıldı. Temizlik kampanyasına Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker, Başkan Yardımcısı Adnan Şahin, Fen İşleri Müdürü İrfan Akkurt, Halkla İlişkiler Müdürü Seyhan Sırt ile Belediye çalışanları katıldı. 

Yapılan temizlik ile kamyonlarca çöp toplanırken, Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker yaptığı açıklamada, "Bugün Orman Haftasının ilk günü. 21 Mart Dünya Orman Günü olarak her yıl kutlanıyor. Ormanların korunması çevremizin ağaçlandırılması hem yurdumuzun, hem de dünyamız için oldukça önem taşıyor. Dünya yediden yetmişe küresel ısınma konusunu konuşuyor. Ormanlarımıza ve bu güzel doğal güzelliklere çok ihtiyacımız var. Gelecekte başımıza gelebilecek en büyük felaketlerin başında çevre geliyor. Lütfen çevremize duyarlı olalım. "dedi. Şeker, "Şimdi bahar aylarındayız. Her yer çiçek açtı. Doğa çok güzel, orman çok güzel. Ancak görüldüğü gibi burada toplanan çöpler bu güzelliği bozuyor. Artık ormanın içlerini de temizlemeye başladık. Maalesef bu çöpleri birileri atıyor. Kamyon kamyon çöp topladık. Rica ediyorum, lütfen çöplerinizi konteynırlara atın" diye konuştu. 

Yapılan temizlik sonucunda kamyon kamyon çöp toplanırken, özellikle piknik sonrası ya da araçlarından dışarıya fırlatılmış gazoz kutuları ve pet şişeler dikkat çekti.
iha
Yayın Tarihi : 21 Mart 2007 Çarşamba 17:41:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?