21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Belediye kariyer ofisi kuruyor

Antalya'nın Kepez Belediyesi, iş garantili mesleki eğitim kurslarından sonra bir ilki daha gerçekleştirerek, işsizlik sorununun çözümüne katkı amacıyla Türkiye'de kamu kurumları içerisinde ilk kariyer ofisini kuruyor.

Kepez Belediyesi, Türkiye'nin ekonomik alandaki sorunlarının çözümüne yardımcı olmaya yönelik örnek projeler üretmeye devam ediyor.

İlçedeki işsizlik sorununun çözümüne katkı amacıyla turizm, otomotiv, tarım ve kesme çiçek sektörüne yönelik iş garantili, maaşlı, sigortalı mesleki eğitim kursları açan Kepez Belediyesi, şimdi de kariyer ofisi kuruyor.

Kepez Belediyesi, işsizlik sorununun çözümüne yardımcı olmak amacıyla Türkiye'deki kamu kurumları içerisindeki ilk kariyer ofisini, Türkiye İşçi Bulma
Kurumu'nun (İŞKUR) izniyle açıyor. Kariyer ofisi, iş arayanla, işvereni bir araya getirecek.

KEPEZ EN FAZLA GÖÇ ALAN İLÇE

Antalya'nın, Türkiye'nin en fazla göç alan iller arasında 2. sırada bulunduğunu anımsatan Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, "Antalya'nın almış olduğu göçün yaklaşık olarak tamamı Kepez ilçesinde toplanmıştır. Bu göç yoğunluğunun da etkisi ile ildeki en dezavantajlı genç işsizlerin bulunduğu yer, Kepez bölgesi olmuştur. Genç işsizliğinin en yoğun olduğu, Türkiye'nin geri kalmış ve göç sorununun olumsuz etkilerinin en yoğun yaşandığı alanlarından biri olan Kepez, aynı zamanda da hızlı bir büyüme eğilimi içerisinde bulunmaktadır" dedi.

Kepez Belediyesi'nin, ilçedeki işsizlik sorununun çözümüne yönelik olarak Kariyer Ofisi Projesi'ni oluşturduğunu anımsatan Öner, şöyle devam etti: "Kepez Belediyesi Kariyer Ofisi Projesi, Türkiye'deki tüm kamu kurumları içerisinde kurulmuş ilk özel istihdam bürosu olacaktır. İş ve işçi bulma faaliyeti gerçekleştirmek üzere 'Kepez Kariyer Ofisi' isimli bir özel istihdam bürosunu İŞKUR'un izni ile ve İŞKUR Özel İstihdam Büroları Yönetmeliği çerçevesinde kurulacaktır."

İŞ ARAYANLAR İŞE YERLEŞTİRİLECEK

Kepez Kariyer Ofisi'nin kurulmasıyla ilgili başvuruları eksiksiz tamamladıklarını kaydeden Başkan Erdal Öner, "Antalya' da bulunan tüm sektörlerde faaliyet gösteren istihdam potansiyeli bulunan firmalara yönelik nitelikli sektörel istihdam havuzu oluşturulacağız.

Kepez Kariyer Ofisine yapılan başvurulara bağlı ve periyodik olarak sektörel istihdam mülakatları gerçekleştireceğiz. Mülakatlar, sektörlerin önde gelen yönetici ve insan kaynakları sorumlularından oluşan sektörel bir komisyon tarafından yapılacak. Mülakatlar sonucunda başarılı olan adayların kaydı oluşturulacak veri tabanına sektörel olarak kaydedilecek ve bölgede bulunan sektörlerde istihdam edilecek." bilgisini verdi.

Kariyer Ofisi'ne başvuru yapan kişilere mesleki eğitim verileceğini hatırlatmasını da yapan Kepez Belediye Başkanı şunları söyledi: "Klasik mesleki eğitim modellerinden farklı olarak ve sektörlerin istediği pratik bilgilerin verileceği, sektörlerde bulunan istihdam olanaklarına geçişini kolaylaştıracak, yenilikçi bir eğitim sistemi kurulacak. Bu sistemde sektörün ihtiyacına göre, staj, iş yeri eğitimi ve işe yerleştirme yöntemleri kullanılacak. Kepez Belediyesi'nin halen uygulamakta olduğu iş garantili mesleki eğitim kursları ile birlikte bölgede bulunan ve bu sektörlerde çalışacak işsizler için istihdam potansiyeli olan sektörlere yönelik yeni kursların açılması sağlanacak."

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARIYLA İŞBİRLİĞİ

Öner, Kepez Belediyesi, Antalya Ticaret Odası, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Antalya Ticaret Borsası, Akdeniz Turistik Otelciler Birliği, Altınova Sanayici ve İş Adamları Derneği ile Kariyer Net, Yenibir İş ve Secret Cv özel istihdam büroları temsilcilerinden oluşan bir Kepez İstihdam Danışma Kurulu oluşturulacağını ifade etti.

Kurulun periyodik toplantılar ile Kepez'in istihdam politikalarının belirlemesi amacıyla çalışacağını söyleyen Öner, Antalya Ticaret Borsası, Akdeniz Turistik
Otelciler Birliği ve Altınova Sanayici ve İş Adamları Derneği ile gerçekleştirecekleri iş garantili kursların yanı sıra sektörün talebine göre yeni iş garantili kurs faaliyetleri yapabileceklerini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2008 Perşembe 12:51:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?